Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Akiknek fotografikus memóriáju...

Akiknek fotografikus memóriájuk van hogy álmodnak/hogy emlékeznek rá?

Figyelt kérdés
2017. júl. 27. 12:05
 1/10 anonim ***** válasza:
Pfú elég kacifántosan lett megfogalmazva ez a mondat. Nekem fiatalkoromban egyértelműen az volt, ma már kevésbé jellemző, de azért akkorse emlékeztem az összes álmom minden részletére ha erre célzol. Meg némelyik álmára jobb is ha nem emlékszik az ember.
2017. júl. 27. 12:18
 2/10 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy, mint te csak sokkal többre emlékszik (ha emlékszik), ami a látókörében esik. Például jól megnézel magadnak egy fotót és ezt a képet bármikor elő tudod hívni a memóriában hasonló részletességgel. 😏

Ez nem olyasmi, amit könnyen el lehet veszíteni az évek során. Szóval neked nem az volt csak jobb volt az emlékező képességed, ami mostanra tompult különféle okokból.

2017. júl. 27. 12:49
 3/10 anonim ***** válasza:
Előző: itt a kérdező konkrétan az álmokra kérdezett rá. Nem úgy általánosságban, de min1.
2017. júl. 27. 12:59
 4/10 Aneem ***** válasza:

Mindenkinek fotografikus a memóriája, a kérdés az ki az aki tudja használni és ki az aki nem. Minden tanulható és elsajátítható, ez is.

Az álomra való emlékezésnek több módja is van. Érdemes először kitakarítani a hitrendszereinket amik gátolják azt hogy meghalgassuk felsőbb énünk / isten / angyalok üzenetét. Ezután például lehetne alkalmazni mudrákat vagy kujit. Esetemben a Jin kuji volt az amivel a legprecízebben képes vagyok emlékezni az álmaimra. Ennek a következő szintje páldául az álomban való tudatos jelenlét, ami szintén tanulható és elsajátítható, pusztán csak időt és energiát kell belefektetni.

2017. júl. 27. 13:31
 5/10 anonim ***** válasza:

Ez egyt különleges képesség, ami nagyon alacsony arányban fordul elő. Amúgy az előzményekban rosszul fogalmaztam, mert nem csak a látószög, hanem az összes többi érzékszerv, ami információkat továbbít az agyban különösebb erőlködés nélkül vissza lehet idézni. 😏

Én is az álmokra válaszoltam. Talán.

2017. júl. 27. 14:19
 6/10 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy lehet fejleszteni az álmokra való emlékezés "képességét", de első sorban nem erre gondoltam. Hanem hogy bármiféle különösebb emlékezni akarás nélkül egy fotografikus memóriával rendelkező többről indul-e, mint egy átlagember. Pl. van egy kis benyomásunk az álmunkról, tudjuk, hogy kb mi történt, de hogy hol, stb, azt nem, de akinek ilyen memóriája van az pl az álombéli helyszínekre, emberek kinézetére jobban emlékszik? Vagy ettől függetlenül teljesen "átlagosan" álmodik?
2017. júl. 27. 16:39
 7/10 anonim ***** válasza:
Nincs olyan, hogy fotografikus memória
2017. júl. 29. 21:20
 8/10 anonim válasza:
Nekem olyan fénykép memoriam van hogy amikor vissza emlékszek akkor elsőre a valódi kepet látom azután a számokat,betűket,szavakat,mondatokat meg tudok változtatni. Vagy ez csak a fantáziam miatt van?
2017. aug. 4. 09:20
 9/10 nikaa11 ***** válasza:

Nekem fotomemoriám van.

Ha valamit egyszer meglátok,arra pár év múlva is ugyan úgy emléxem.Legfőképpen az arcokra.Látok valakit valahol egyszer,akár 5év elteltével is felismerem.Emléxem a hajára,szem színére.... mindenre.

Az álmokat ez nem befolyásolja.

2017. aug. 6. 16:21
 10/10 anonim válasza:
Azt tudod, hogy fotografikus memória nem létezik? Az emberi agy ehhez túl inverse módon működik! És nagyban befolyásolja az információ érkezése kori érzelmi állapot! Ha nyugodt vagy az agyad alapfokozaton működik, mert minden info, amit megjegyez a túlélésre szolgál! A legfontosabb infókat vészhelyzetben, stresszes szituban tárolja, mert ilyenkor pörög! Ja és a későbbi észlelések alapján módosítja is az emlékeket!
2017. aug. 27. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!