Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Szerintetek miféle visszatérő...

Szerintetek miféle visszatérő álom ez már?

Figyelt kérdés
Mostanában nem volt, de úgy kb. 1-1,5 évvel ezelőtt havonta ugyanabban a szituációba voltam álmomban. És pedig: Álmomban alszom, az ágyamban, aztán felébredek és félek, mert érzem, hogy valami van ott valahol, energia vagy nem is tudom, hogy mi ez. Ordítani szeretnék, segítségért, de nem jön ki hang a torkomon, vagy nagyon sokat kell küszködnöm míg végül sikerül. És, mindig menekülök ki a szobából és az anyám szobájába nyitok be, mintegy ott érzem a biztonságot ezzel a valamivel szemben. Egyszer alakot is öltött a félelmem tárgya, látni nem láttam, csak éreztem, hogy nőnemű. Moccanni sem tudtam, iszonyatos erővel nyomott le az ágyban és azt kérte, hogy hagyjam békén az Ő anyját.

2017. márc. 1. 06:08
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Alvásparalízis. Tökéletesen illik rá.

Az alvásparalízis (másnéven alvási bénulás) ébredéskor vagy elalváskor tapasztalható. Ekkor az agy a REM (Rapid Eye Movement, azaz gyors szemmozgás) fázisában van, ilyenkor történik az álmok nagy része, és a test mozgásképtelen, nehogy a valóságban is cselekedjen és netán árson magának.

Ilyenkor a megfigyelők gyakran számolnak be egy betolakodó jelenlétéről, ám azt legtöbb esetben nem látják. Az alvási bénulás jellemző "tünetei" közé tartozik még a rezgés érzése, sípoló hang hallása, rettegés, magas szívverés, nehéz légzés, nyomás érzése a mellkason/háton, szédülés és hang ill. képi hallucinációk, melyek nagyon valóságosak.

Bármennyire is ijesztő, ez egy teljesen normális állapot. Minden éjszaka átéljük, nem is egyszer, csak épp az ember nincs tudatánál. Egy alvásparalízist könnyen törhetünk ujjaink/lábujjaink mozgatásával, a levegő visszatartásával vagy egy közelben lévő személynek való jelzéssel (pl rendszertelen, hangos légzéssel, nyitott szemmel), persze annak a személynek reagálnia is kell valamit.

Komplikáltabb dolog az alvás, mint sokan gondolnák, előfordulhatnak "hibák"

2017. nov. 5. 06:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!