Hogyan érhetném el, hogy emlékezzek legalább egy álomra?
SZia :)
Én 4-5 óra alvással huzamosabb idő után az ébrenlétet nem tudom megkölönböztetni az álomtól :D
SZerintem próbálj meg többet aludni és nem ébresztőre kelni hanem felébredni méghozzá, úgy, hogy eőző este elhatározod, hogy emlékezni fogsz az álmodra. Az ébredés pillanatában is ez jusson eszedbe. Ez működni szokott, mert, így lazán kelsz.
Próbálkozhatsz tudatos álmodással (lucid dreaming) vagy az ebben bevett valóság ellenőrzési technikákkal, ha nincsenek a kevséalvásból vagy bármiből fakadó lelki kellemetlenségeid (úgy értem, hogy pl.: én 4-5 óra alvás után nagyon kivagyok, úgy nézek ki mint aki enyhén be van rugva és kb úgy is érzem magam).
Esetleg "agykontrolos" alfa jellegű féltudatos alvással is próbálkozhatsz.
Kedves Kérdező!
Az álom,a jobb agyfél terméke,míg reális gondolataink,a bal agyfélé.
Amikor alszunk,a jobb agyfél a domináns,amikor felébredün,visszakerül a bal agyfélhez.Némelyeknél az ébredés gyors,és ilyen gyorsan feledésbe megy az álom.
Annak megjegyzéséhez,az ágy mellett papír,és írószer szükséges,és elalváskor egy elhatározás,hogy álmodáskor fel kell kelni,és leírni az álmot sötétben,cimszavakban,melyekből reggel visszaemlékezhetünk arra.
lefekvés előtt egy órával már kerülj el minden képernyőt.
mert a kék fény bontja a melatonint, azaz az álomhormont.
Ha teheted, aludj addig, ameddig csak tudsz. Általában a hajnali, reggeli álmokra emlékszünk leginkább.
A tudatos álmodás "gyakorlásához" pedig javaslok beiktatni délutánonként (hétvégén akár) egy-egy rövid alvást. Ezekre a napközbeni álmokra sokkal könnyebb emlékezni és "beprogramozni" is, hogy mivel kapcsolatban szeretnél álmodni (pl. ha választ keresel valamilyen kérdésre). Valószínűleg azért, mert itt csak egy álomfázis van, nem sikkad el a sok között az az egy álom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!