Hogyan emlékezhetnék arra, hogy mit álmodtam?
Figyelt kérdés
Tegnap éjjel nagyon rosszat álmodhattam hangosan sikítoztam. Férjem finomat próbált simogatással nevemet mondogatva felébreszteni. Nagyon nehezen sikerült neki 8 perc alatt ébredtem fel csurom vizesen nem is tudtam hirtelen, hogy hol vagyok. Férjem hozott nekem inni. De már nem tudtam visszaaludni rendesen. Az álmomra nem emlékszem.2016. aug. 16. 16:00
1/3 anonim válasza:
Ez egy képesség, amit fejleszteni lehet, leginkább azzal, hogy álomnaplót írsz - közvetlenül felkelés után azonnal leírod valahova, amire emlékszel, és ezt csinálod minden alvás után. Előbb-utóbb jobban fogsz emlékezni az álmaidra. Tudatos álmok gerjesztésében szokták ezt a módszert használni afféle segédeszközként, bár szerintem ez több fáradság, mint amennyit megér.
2/3 anonim válasza:
Amint felkelsz írd le álmodat vagy csak töredékeit.
Mindent írj le sorrendbe: Tárgyakat(függöny, szék...), embereket(öreg, kalauz, barát), állatokat, növényeket(gesztenyefa, fenyő...), helyszín(folyosó, út...) , idő (eső, borus ég/égbolt), szín ami megfog lelkileg stb.
Leírod 1-2 szóba a dolgokat sorba egymás alá s a szavakra rákeresel google n" álmoskönyv + 'adott szó' "
Az agy tudatosan rendezi be az álomtereket, mindennek jelentése van.
Sokat elárul önmagunkról.
3/3 anonim válasza:
Megesik hogy kiesnek álmok vagy részletek, ezeket a napokat jelöld be. Sokszor megesik, hogy időjárás befolyásol. Pl borus időben általában fáradékonyabb kedvtelenebb az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!