Mit jelent az álmom?
Szóval ma reggel volt egy nagyon rossz rémálmom...
Az álmomban egy volt osztálytársam (akivel egyébként sose voltunk hú de nagy barátok, de részemről rosszban sem voltunk) megkért, hogy menjek át hozzá. Ő csak úgy eltűnt én elindultam, de észrevettem, hogy valaki követ. Ez az alak már korábban követett úgyhogy tudtam, hogy ki az. El akartam menekülni, de nem tudtam lerázni, csak szépen lassan jött mögöttem. Aztán én megálltam és hagytam magam elé kerülni, ő akkor sem hagyta abba a sétálást. Bátor akartam lenni össze akartam szedni magam és utána kiabálni, de egy hang sem jött ki a torkomon, így utána szaladtam. Utána kiderült, hogy ő egy szörnyű átmutálódott ember, és vele sétáltam tovább, miközben arról magyarázott (többekközt, csak másra már nem emlékszem) hogy ki nem szereti mióta átmutálódott és emiatt, hogy fogja megölni. Közben elsétáltunk egy maszkos alak előtt aki csak meredten bámult rám. Megkérdeztem őt, hogy mi ez mire a mutálódott alak annyit mondott, hogy egy kérész, és meg fog engem ölni (de hozzáfűzte, hogy szép a mosolya). Ekkor felkeltem. Mit jelenthet ez?
-Hogy érted azt, hogy "átmutálódott" alak
-Észrevettél bármit ebből az átmutálódásból?
-Milyen maszk volt a "kérész" nevű fazonon?
-Ki mondta kinek, hogy "szép a mosolya"?
Az, hogy az ismerősödhöz akartál menni, szerintem lényegtelen. Az eltűnése is bizonyítja, hogy csak az indulásodat indokolta. A hangsúly az átmutálódott emberen van. Ismered őt, és félsz tőle, a viselkedése mégsem indokolja ezt a félelmedet. Amikor elengeded, és ő meg is előz, akkor lepleződik le, hogy ő valójában a te részed; egy kevésbé ismert oldalad. Át van mutálódva, szinte szörnyként néz ki, de te mégsem szörnyről beszélsz, hanem "alak"-ról. Ez számomra maximum egy ismeretlen férfi. Ha jól sejtem, lány vagy. Nos ez a férfi a lelked maszkulin oldala (Jung után: animus), mely a minden nőben meglevő férfias jelleget képviseli. Ezt az animust nem értik meg, félnek tőle (vagy csak képzeli, hogy így van), ezért meg akarja ölni azokat, akik nem értik őt (értsd: haragot érez az értetlenkedő, elítélő véleményekkel szemben). A maszkos alak már nagyobb rejtély, ugyanis ha jól értem, nem beszél, csak néz. Álarca nem engedi látni valódi énjét, de az animus felvilágosít róla, hogy csak egy kérész (egy rövid életű, múlandó, és valójában nem is fontos elhatározás/cél(?)). Ez a kérész meg akar ölni téged, vagyis el akarja pusztítani az általd helyesnek tartott értékeket(?). De bókol neked! Akkor mondják egy lánynak, hogy szép a mosolya, amikor ki akarják fejezni az érdeklődést iránta. Ez a kérész esetleg egy szerelem lehetősége, amely ki akar szakítani a megszokott életedből (kvázi megölni, ahogyan az animus mondta?
Az álomban megjelenő szimbólumok egyetemes jelentéssel bírnak, egyéntől függően azonban adódhatnak jelentésbeli eltérések. Az esetleges félreértésekből adódó hibákért ezért felelősséget nem áll módomban vállalni.
Álomfejtő kft.
1034 Budapest, Montevideo utca 2/b II. emelet 14.
:)))))))))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!