Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Mi az álom?

Mi az álom?

Figyelt kérdés
Pontos érthető igaz megfogalmazása.
2015. okt. 25. 00:17
 1/5 Ozmium42 ***** válasza:
Pontosan érthetően senki nem tudja, aki pedig ezt állítja, az hazudik. Egy réges régi, kommunista szellemben íródott könyvecskében azt az elképzelést olvastam, hogy alvás közben az agy különböző részei nem egyszerre kapcsolnak ki, hanem bizonyos részek éppen aktívak, mikor más részek éppen nem, és valami ilyesmivel magyarázta az álmokat. Szerintem ez mára már meghaladott nézet, de azért érdekes. Nem értek hozzá eléggé, hogy meg tudjam cáfolni.
2015. okt. 25. 02:21
 2/5 909 válasza:

Az álom képek, gondolatok,

hangok és érzések összessége,

mely az agyon fut át alvás

közben. Az álmok

létrejöttének oka, módja és az

álmok jelentése még nem

tisztázott, bár mindig is érdekelte

az embereket. Sigmund Freud szerint az álmok

szoros kapcsolatban állnak az

álmodó személy aznapi

tevékenységével és

szimbólumokat rejtenek, amik

miatt néha abszurdnak vagy

hihetetlennek tűnik az, amit

álmodunk. Bar vannak emberek (en is) akik tudatosan almodnak es amikor alszanak tisztaban vannak azzal, hogy almodnak es ok iranyitsak az almukat vagyis azt csinal amit csak akar. A hatranya a suru alvasi paralizis. De igy jobban belelatsz abba hogy mi az alom! A valasz tehat: EZ MEG EGY MAJDNEM TELJESEN ISMERETLEN TERULET, de egy biztos hogy REM fazisban tortenik

2015. okt. 25. 02:43
 3/5 A kérdező kommentje:
Ertem. Koszonom a valaszokat. Mi az a suru alvasi paralizis?
2015. okt. 25. 10:52
 4/5 909 válasza:
Az elso par mondatbol is meglehet tudni, de erdemes elolvasni: [link]
2015. okt. 26. 22:19
 5/5 909 válasza:
2015. okt. 26. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!