Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Mit jelent ez az álom?

Mit jelent ez az álom?

Figyelt kérdés

Tegnap volt a harmadik alkalom, hogy ugyanazt álmodtam.

Lefekszek aludni, elalszom és jön a fura álom.

Az álom;

Épp felébredek, de még kicsit kába vagyok. Szépen lassan kezdek magamhoz térni. Egy szoba közepén ülök. Nagyon éhes és szomjas vagyok és kibirhatatlanul kell pisilnem. Próbálok felállni, hogy kimenjek onnan, de oda vagyok kötözve. A csuklóm enyhén fáj tőle. Körbenézek. A falak fából vannak, a padló szénából. Érzem hogy van egy ablak mögöttem. Fényt áraszt be. Velem szemben egy barna ajtó , tárva nyitva. Tőlem jobbra az ajtóhoz közelebb van egy nagyon büdös (az egész szoba attól bűzlik) wc kagyló szerű és egy kézmosó.

Elkezdek kiabálni, hogy segítség, könyőrgök, jöjjön valaki, de semmi.

Már feladom teljesen, amikor lépéseket hallok. Egyre közelednek és közelednek... Végül az ajtóban megjelenikegy kobold. Megáll, unottan néz. Nem tűnik barátságosnak, de annyira ki kell szabadulnom, enni, inni, wc-zni, hogy ez érdekel a legkevésbé. Ránézek a wc-re. Borzasztóan undorító, nem is használnám... De ez vészhelyzet. Már nyitnám a számat, amikor a kobold, aki látja, hogy a wc-t nézem megszólal. "Pssss". A kobold kérdőrn méz rám. Tudom azt akarja kérdezni, hogy wc-re akarok e menni, de azért, egy igen helyett magyarázni ketdek. Mondom, hogy nagyon éhes, szomjas vagyok, hogy pisilni kell és, hogy nem birom tovább, nem szököm meg, csak oldozzon el addig, amíg a wc-t használom. Annyira kell, hogy remeg a hangom ami közben beszélek. A kobold bólint, megindul. Megörülök, de el is múlik örömöm. A kobold megáll félúton. Néz egy darabig. Majd a kézmosóhoz megy és megnyitja lágy csobogásra a csapot, lehuppan a büdös wcre és vigyorogva néz. Pár másodpercig még küzdök, majd nem bírom tovább, a hólyagom feladja. Még annyit kiabálok, hogy "BEPISILEK!" és elkezd csorogni. Próbálom elállítani, de nem megy. Ahogy nézek előre, a széna meg a fából készült fa elkezdenek átalakulni a szobám falává. Először honályosan látom, majd felriadok arra, hogy az ágyban fekszek és épp pisilek. Próbálom elállítani, nem megy. Megvárom amíg eláll. Felállok. Felkapcsolom a villanyt. Éhes vagyok borzasztóan, szomjas vagyok illetve borzasztóan fájd a csuklóm, mintha kötél lett volna rajta. Mind három alkalommal rohantam ki inni a konyhába, olyan szomjas voltam és mialatt eszek és rendberakom az ágyat (amin mind három alkalommal akkora pisifolt volt, mintha egy óceánt eresztettem volna ki magamból), elmúlik mindkét csuklóm fájdalma.

Mindig miután felébredtem itthon jut eszembe hogy megint ezt álmodtam, az álmomban soha nem emlékszem vissza hogy ezt álmodtam már és nem is tudom hogy álmodok.

A lakótársam eleinte éhenkórász kis pisisnek nevezett és együtt röhögtünk, hogy bepisiltem egy kobold miatt. Most már furának tartja ő is, hogy harmadik napja ugyanaz történik. Mondja semmit se hall egész este (nem kiabálok, nem nyöszörgök), de mondjuk nem is egy szobában alszunk.

Ja és atmz álombeli wcből jövő egész szobát elárasztó bűz rögtön eltűnik ahogy felébredek.

Nem tudja valaki mit jelent ez? Mit szimbolizálnak az éhség, faház, kobold, szomjuság, stb? Lehet valami fontos jelentése van, ha ennyit álmodok róla?

Köszönöm!

2015. júl. 20. 18:03
 1/3 A kérdező kommentje:
Ja, 26/L vagyok
2015. júl. 20. 18:08
 2/3 anonim ***** válasza:

Szoba

Ismerős, barátságos szoba: jó barátság, kedves természet. Idegen, rossz érzést ébresztő szoba: érzelmi zűrzavar, nem igazodsz ki magadon se, másokon se. Régi bútorokkal telezsúfolt szoba: gyermekkori rossz emlékeid felidéződése; szobákban járkálni: tisztázni iparkodsz egy helyzetet; szobákon, amelyekben mindig mást, másokat látsz, keresztülmenni: mozgalmas múlt; gondod-bajod könnyed félretevése. Szobába bezártnak lenni: régi sérelmek, amelyeken nem tudod, nem is igazán akarod magad túltenni.

Szomjúság

- Hangsúlyozni szükséges, hogy álomban és nem félálomban, vagy szomjúságérzésre ébredve. Tehetetlenség érzés, kiszolgáltatottság: elhanyagoltnak érzed magad. Ha visszatérő álom: régen elszenvedett igazságtalanság, aminek az emléke kísért. Különben szomjúságot érezni: sós vacsora után, esetleg másnaposság.

Gyakran előforduló álom, amikor valamit nem vagy képes megtenni, földbegyökerezik a lábad, nem mozdul a kezed, üvölteni, sikítani szeretnél de nem tudsz, nem vagy képes kinyitni vagy becsukni egy ajtót, nem mozdulnak az ujjaid, ki kell menned toalettre, de nem találsz wc-t, vagy az teljesen nyitott, mindenki láthat. Ezt az egymásnak ellentmondó érzelmek okozhatják, az adott cselekményt szíved szerint megtennéd, az általad képzelt figura helyébe lennél, de értelmed gátat szab ennek, vagy ha megtennéd szorongást, bűntudatot okozna. Ezen kívül a valódi fizikai korlátok és szükségletek is okozhatják az álombéli tehetetlenség érzését, például elzsibbadt a kezed, ujjad, lábad és ezért nem tudod álmodban mozdítani vagy ha álmodban pisilnél, reggel vizes ágyban ébrednél.

Ha álmunkban kell vizelni gyakran a valóságban is kell.

A fájdalom álmodban akkor jelentkezik ha alvás közben valóban fáj valamid. Súlyos lelki problémák is megnyilvánulhatnak fizikai fájdalomként. Valami nagyon nyomja a szíved.

Fal

-Idegenségérzés, eltávolodás.

Fából

- Igyekvés

Széna

Felüdülés

Nyitott ablak: félsz, hogy titkod kiderül.

Fény: - Megoldást keresel és találsz, egy nem könnyű feladatra.

Barna (szín)

Tudatalattid figyelmeztetése. Olyan átmeneti lelkiállapotot tükröz, mely jó és rossz irányba is tovább vihet, de ha nem gondolod át a rossz fog bekövetkezni.

Barna ruha, barna szoba vagy falburkolat: nem szívesen adsz ki pénzt valamire, amit a környezeted szükségesnek tart és vár tőled.

Ha nyitott ajtó előtt állsz, de nem lépsz be azon: halogatsz egy régóta szükséges teendőt; félsz belekezdeni valamibe; célod elérése érdekében változásra lenne szükség.

Szag

- Mértéktartás, visszafogottság. Kellemetlen szag: gyanakvás, sőt gyanúsítgatás.

WC

Kissé nárcisztikus személyiséged okozza a legfőbb problémáidat. A romantika és a realitás harcol benned szükség esetén az utóbbi győz.

Kézmosó

- Szívesen nézel tükörbe.

Lépések neszét hallani: olyan dolgokra készülsz, aminek a kimenetele bajt hoz rád; vállalkozásod sikerében magad sem bízol.

Manó/kobold

- A rosszabbik éned jelképe. Meggondolatlanul kimondott, de szellemes és találó megjegyzés, amelyet jobb lett volna lenyelned; engedsz egy belső csábításnak, úgy szerzel magadnak örömöt, hogy azzal másnak gondot okozol.

Undor álomban

- Ha visszaemlékszel, hogy mitől undorodtál: azzal a dologgal szemben furcsa vonzalmat érzel; ha csak az undorra emlékszel: több furcsa dologhoz is vonzódsz.

Csap

- Malackodás

++++++++++++++

Amúgy csak megkérdezem nem lehet, hogy valaki álmodban szándékosan odajön vizet engedni a közeledbe, hogy bevizelj?

Üdv,

Rasztás Dzsimi

2015. júl. 20. 22:25
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2015. júl. 21. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!