Miért nem emlékszem semmire az álmaimból?
Figyelt kérdés
Meg szeretném tanulni a lucid dreaming-et(vagyis tudatos álmodást). Ennek elvileg az első lépése az álomnapló vezetése, vagyis leírni az álmainkat reggelente. A problémám, hogy reggel általában semmire sem(vagy csak nagyon kevés dologra) emlékszem az álmaimból.A kérdés inkább így szól helyesen: Mit tegyek, hogy többre emlékezzek az álmaimból?
(Esetleg egyéb lucid dreaming tippeket/tapasztalatokat is szívesen fogadok)
2015. máj. 11. 14:30
1/5 anonim válasza:
Minden este mielőtt elalszol, mondd magadban, hogy a ma éjszakai álmomra holnap reggel emlékezni szeretnék. A ma éjszakai álmomra holnap reggel emlékezni szeretnék. Egy idő után fogsz emlékezni.
2/5 Legoman válasza:
Én úgy tanultam meg tartósan emlékezni az álmaimra, hogy reggel mikor felébredtem nem mozdultam meg, és nem nyitom ki a szemem, majd visszaemlékezek az álmomra, és megpróbálom megfejteni.
3/5 anonim válasza:
En nalam ez ugy volt, hogy elalvas elött mondtam, hogy almodni fogok, almodtam is, reggel felebredtem visszaemlekeztem, hogy mi is volt az almomban, majd leirtam a telefonomban, de mivel suliba jartam ezert altalaban, hogy gyorsan elkeszüljek, csak kulcsszavakat irtam be. Mikor sulibol visszajöttem leirtam az alomnaploba, es ugyan ugy emlekeztem az almaimra. Ha most visszaolvasom akkor is kitünöen emlekszek ra meg mindig.
4/5 Colix válasza:
írd le azt a kicsit is amire emlékezel vagy ha napközben, mivel volt nekem is olyan hogy reggel azt sem tudtam hogy álmodtam valamit és napközben hirtelen eszembe jutott minden, tehát írj le azt a kicsit is mert idővel több és több sor lesz egy álom tudtán és állítólag többet is fogsz álmodni :)
5/5 Colix válasza:
05-23 22:01 hozzáfűzném hogy nekem volt olyan hogy reggel mindenre tisztán emlékeztem és estére már csak a kulcsszavakra, nem voltak leírva sehova, de én csak a részletes leírásban bízok, noha csak egyszer írtam le, de nem hiszem hogy a kulcsszavas dolog működne mindenkinél, viszont az "eredményeimet" amikor sikerül tudatosítani az álmot, azokra mind emlékszem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!