Miért álmodunk? És mitől lehet erotikus álom?
Az álmok leginkább azért jönnek létre, mert míg alszunk, a tudatalattink továbbra is működik. Az agy ekkor szelektálja az információkat, melyeket napközben szerzett, s ezek közül gyakran tűnnek fel képek lelki szemeink előtt. Erotikus szerintem akkor lehet, ha nagyon vágyunk valakire...
Amúgy az is lehetséges szerintem, hogy előre megálmodjunk valamit.
Van egy ismert közmondás, miszerint:
Éhes disznó makkal álmodik. Ennél többet szerintem nem is kell mondanom:)
Az álmok ugye kb. azért vannak, hogy amíg az agyunk bizonyos területei regenerálódnak, a többi részük csináljon valamit. Egész konkrétan ugye a nap eseményeit "tömörítjük" ilyenkor emlékezetbe (legalábbis a hivatalos álláspont szerint), de olyan elképzelés is van, miszerint az agy csak szórakoztatja magát.
Az álom témájáról az a koncepció, hogy miközben a nap eseményeihez kötődik, próbálkozik egy ilyen jutalmazó-módszerrel is, hogy a célok világosabbak legyenek. Vagyis az agy azokat az élményeket szimulálja, amikre szüksége van. Ha erotikusakat álmodsz, az azt jelenti, az agynak szüksége van a szexre, sokat gondolsz rá. Én ezirányú tanulmányaimat mindig egy távolságtartással kezeltem, de szerintem az igaz, hogy arról álmodunk, amire vágyunk.
"Amúgy az is lehetséges szerintem, hogy előre megálmodjunk valamit."
Én inkább úgy mondanám, hogy sokszor álmodunk és amikor 200-ból egyszer másnap tényleg az történik, akkor ráfogjuk, hogy megálmodtuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!