Igaz, hogy az álmaink a tudatalattink egyfajta "tükre"?
Az álmokban megjelenhetnek olyan dolgok is, amikkel az életben nem akarunk, nem merünk, nem tudunk foglalkozni, de nem minden álom a tudatalatti üzenete.
Van olyan, hogy a napközben átélt, látott dolgok jelennek meg, vagy akár egy este nézett film is befolyásolhatja. De vannak teljesen véletlen képek is.
Igen, szerintem igaz az ,hogy az álmaink a tudatalattink egyfajta "tükre".
Minden amit hallasz ,látsz,(tv.rádió,utca,stb.)ízlesz,érzel,olvasol,stb. Az a tudat alattiban rögzül mint egy videó kamerán,videó felvevőn.
A tudatos elme a szelektáló és a lejátszó, ill. ébren lévő állapotban (amikor tudatosan használjuk azaz támaszkodunk rá) a tudatos elme a tudat alatti korábbi rögzítéseket felhasználva hozza meg a legjobb döntést.
Alvó állapotban a tudatos elme pihen azaz nem szelektál,osztályoz,dönt,stb. hanem csak úgy, össze vissza,rendezetlenül és rendszertelenül játssza le a tudat alattiban lévő korábbi felvételeket.
Röviden ennyi.
Nem vagyok szakember csak régebben olvasgattam a témával kapcsolatosan,ezt, azt.
Igen, igaz, de nem szó szerint, tehát nem mindig egyszerű értelmezni. Sokan egy-az-egyben értelmezik az álmokat (pl. az álmoskönyvek), de ennél bonyolultabb a dolog.
Pl. ha lelőnek vagy üldöznek, az általában nem a halállal vagy a konkrét meneküléssel van kapcsolatban, hanem a félelemmel, szorongással, stb. Az is lehet, hogy a suliban feleléskor beégtél az osztály előtt, vagy egy barátodnak elfelejtetted a vezetéknevét, és egyre kínosabb lenne rákérdezni. Szóval megfejthető az álom, de általában nem egyszerű.
És persze vannak álmok, amik tényleg véletlenszerűek és nem igazán jelentenek semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!