Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Mit jelent a rémálmom?

Mit jelent a rémálmom?

Figyelt kérdés
Ma éjszaka volt egy álmom, ami átlagosnak indult, csak egy kicsit furcsább és félelmetesebb volt a megszokott álmoknál, de még semmi konkrét ijesztő dolog nem volt benne. Aztán kezdett egyre furcsább lenni az egész, nagyon furcsa dolgok történtek, de ezek még nem voltak ijesztőek. pl. valaki a városunk melletti folyóban biciklizett (a víz alatt) és a gátról láttam hogy valaki a víz alatt biciklizik. kezdett sötétedni és nem tudom kivel azt hiszem a tesómmal lejöttünk a gátról és elkezdtünk sétálni egy külvárosi részre ahol ilyen nyaralóházak voltak, (többször is álmodtam erről a helyről, pl. egyedül sétálok ott stb.) egy nagyon hosszú úton sétáltunk, egyik oldalán egy erdő volt másik oldalán házak elszórva. borús idő volt és egyre sötétebb, aztán észrevettünk egy furcsa helyet ahol ilyen furcsa fehér lakókocsik voltak, az vettem észre: (ez nagyon durva szólok előre!!!) hogy ilyen eltartósított emberi holtestek feküdtek a kivilágított lakókocsikban sorba rakva mint a babák, de kb 50-100 test volt és kisebbek voltak mint egy normális ember. aztán minnél hamarabb tovább akartunk menni, de egy csapat megállított minket és nem engedték hogy elmenjünk innen. aztán bevittek minket egy lakókocsiba ahol megláttam hogy kés van náluk és tudtam mi fog történni. aztán egy időre egyedül hagytak minket meg még ott volt pár fogoly akikkel elhatároztuk hogy sikítsunk, és sikítottam amennyire csak tudtam, de senki nem volt a környéken, a nyaralók üresek voltak. aztán bejöttek az emberek és tudtam hogy meg fognak ölni minket és sehogy se tudok menekülni. aztán a szemem láttára megölték az egyik embert de úgy ölték meg hogy szenvedjen, agyon szúrták, leszedték a kezéről a bőrt és a húst mindezt úgy hogy még élt, nagyon szörnyű volt.. aztán egy nőt úgy öltek meg hogy a koponyájába szúrták a kést, aztán én következtem. odajött hozzám egy férfi késsel a kezében (az arcát nem láttam) emlékszem kinéztem az ablakon és világos lett, aztán a kést a torkomhoz rakta és lassan elvágta a torkom, éreztem hogy véget ér az életem, aztán felébredtem. persze ennél sokkal részletesebb volt az egész, csak a lényeget írtam le. eddig is voltak rémálmaim de ennyire félelmetes, morbid és undorító még soha! mit jelenthet ez?

2013. júl. 5. 09:59
 1/6 anonim ***** válasza:
Változás várható a felszín alatt elrejtett dolgaidban, a rossz hír közeleg, ezt tudod. Halálosan rettegsz tőle, hogy kiderül, mert nagy szégyen(nek érzed), és még azért félsz tőle nagyon, mert szörnyű fájdalommal is jár, és nyomorúságot (szegénységet) okoz. Általában az ilyesmi álmok szoktak valami rejtett kis tanácsot is tartalmazni, hogy tehetnéd jobbá a helyzetet, de itt sajnos a sikoltás azt mutatja, nem tudsz mit tenni. Lehet, hogy más apró részletben van némi reménysugár. Nem volt valami olyan rész, ami kicsit jobb érzésekkel tölt el?
2013. júl. 5. 10:35
 2/6 A kérdező kommentje:
egy pillanatra se éreztem jól magam, talán a végén amikor tudtam hogy meghalok és már nem tudnak többet ártani nekem ezek az emberek.
2013. júl. 5. 10:43
 3/6 anonim ***** válasza:

Ajvé.

Volt máskor is rémálmod?

Szerintem érdemes lenne pszichiáterrel beszélgetned. Komolyan mondom, és tapasztalatból, hogy szakemberhez járni nem a dilisek sportja. Egy jó pszichiáter gyakorlatilag nem ad vegyszert, viszont a közös munka (beszélgetés) során rengeteg összefüggésre fény tud derülni, hogy az ember életében mi hogyan hatott, sőt esetleg eszedbe juthatnak olyan események, amiket már elfelejtettél, de az agyad mélyén ott vannak, és a háttérből rombolnak.

2013. júl. 5. 11:53
 4/6 anonim ***** válasza:

Függhet ez sok mindentől...

A világban, ezek a morbid gondolatok, szándékok, érzések is jelen vannak sajnos, ha benned nem is, de van. akiben igen.És álmodban, a kollektív tudatalttin keresztül bárkire/bármire ráhangolódhatsz.Lehet, hogy ez okozta az álmodat.

És igaz az is, hogy az álmok néha eltúlzott képekkel szembesítenek bizonyos érzéseinkkel,például ha düh, bizonytalanság, félelem vagy bármi más negatív érzés van benned, az is okozója lehet az ilyen beteg álmoknak.

2013. júl. 5. 12:08
 5/6 A kérdező kommentje:
igen volt már máskor is rémálmom, ennél durvább is.
2013. júl. 5. 13:51
 6/6 A kérdező kommentje:
vagyis, a durva nem jó kifejezés hanem inkább félelmetesebb.
2013. júl. 5. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!