Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Miért álmodom folyton egy...

Miért álmodom folyton egy kígyóval?

Figyelt kérdés
14 éves lány vagyok.Nagyon szeretem a kígyókat volt is egy.Nem tudom egész kiskoromtól rajongok a kígyókért. Nem betegesen, csak mindig is olyan szépnek tartottam őket és amikor a többi lánynak az a kutya-cica mániája volt engem nem érdekeltek különösebben. Számomra a kígyók mindig is olyan különlegesek voltak. És mostanában ugy egy hónapja azt álmodtam hogy fekszem az ágyban és álmodok valamit. Aztán felkelek és üres a ház senki nincs csak én és a szobám közepén ott egy kígyó. Megmart a bokám felett.De nem fájt, egyáltalán. Aztán pár napra rá megint ugyanazzal a kígyóval álmodtam. Már nem mart meg, csak ültem vele szemben és ő nézett engem én pedig őt. És ezt álmodom állandóan azóta. És olyan mintha álmomban mondani akarna valamit. De fogalmam sincs mit és miről. Álmomban a házunk sivár, elhagyatott és szürkeség van mindenhol. A szobám közepén ülünk a kígyóval. Hallom hogy sziszeg de nem mar meg csak néz rám. És amikor felébredek akkor furcsán nagyon nagyon gyorsan ver a szivem és fázom.Furcsa és már kezd zavarni. Mert az oké hogy egyszer kétszer azt álmodom, na de hogy folyamatosan, az már kicsit bizarr. És nem ez nem a kígyók iránti szeretetem miatt van mert mint mondtam mindig szerettem a kígyókat de nem a mániám vagy ilyesmi. Mi lehet ez ? És miért most? kérlek értelmes válaszokat írjatok!:) Előre is köszönöm :)
2013. ápr. 1. 15:00
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Hmm... Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Hát az az igazság hogy én sosem voltam jártas az ezotériában. Alapvetően realista személyiség vagyok. Bár az is igaz hogy mindig is imádtam a füstölőket,különleges gyertyákat és az álomfogókat. Az ágyam fölé egy nagy álomfogó van festve amin egy cobra tekereg. Hasonlit az álombéli kígyóhoz de hát a kígyók nagy része "egyforma" szóval ennek nem hinném hogy köze van a dologhoz.De mióta az eszemet tudom én rajongtam a kígyókért, emlékszem mikor a kisállatkereskedésben úgy simogattam a kígyót mint más a nyuszikat, a szüleimre meg a frász jött. De fogalmam sincs, hogy miért álmodom vele. Mindenesetre köszönöm a válaszokat!:)
2013. ápr. 2. 16:18
 12/19 anonim ***** válasza:

Hehe, nicsak.. reméltem hogy lesz aki támadja is a válaszom, elvégre mit ér az infó ha senki sem törődik az elhitetlenítésével?;)

Figyelj, most megmondom hogy rossz helyre jöttél packázni. Én nem tudom mi alapon támadsz valamit(~kit) amiről fogalmad sincs hogyan is működik, vagy mint egyén miket élt át, ez nem valami intelligens hozzáállás barátom... Ejj, politikusokkal csak ne hasonlítgass. Ha te megtagadod magadtól a dolgokat amik megkönnyítenék az életed, ott egye a fene a te döntésed, de ne avatkozz bele azokéba, akik viszont élveznék a hasznát. A válaszom tapasztalatból írtam, nem pedig holmi internetes cikkekből vett gyakran ferdített zagyvaságból. Mondd, komolyan jóakaratból akarsz meggyőzni valakit, miközben ilyen szavakkal illetsz ismeretleneket? > ٥ Ha a nyomdafestéket nem tűrő hangnemű kommented oka pusztán tudatlanságból fakad, abban az esetben épp hogy te vagy manipulált(és nem az olyanoktól, mint én), akkor pedig.... nos akárhogy is, csak sajnálni tudlak.

Csak helyre akartam tenni a dolgokat, ha már "volt pofád" így megnyilvánulni, hogy a te szavaiddal éljek.

2013. ápr. 2. 20:49
 13/19 anonim válasza:
Az utolsónak és a kérdezőnek írom, hogy engem is foglalkoztat az álomfejtés, rengeteg ezzel kapcsolatos könyvem van, és a kígyó motívum nem azt jelenti amit az előző hozzászóló írt...Hanem: Csábítás, melynek szívesen engedsz, ha nem éppen te vagy a csábító. Kígyó ha rémületet, iszonyt ébreszt nők álmában: nem kívánt szex, rossz partnerkapcsolat. Kígyó ha kedvesnek, szépnek látod, nem félsz tőle, nőknél : tényleg egyenértékű a férfiakkal és ezt nem szólamokkal, hangoskodással bizonyítod. Kígyó, ha ágyadban találod: olyan érzelem, vágy, amit nem érzel a sajátodénak. Kígyó ha megmar, nőknél: szerelmi csalódás, elhagytak, pedig Te úgy hiszed, mindent megtettél. Kígyó, ha hozzádér és hidegsége, érintése kellemes érzést kelt: anyagi előnyökért létesített kapcsolat - hogy finom legyek. / Modern álmoskönyv- Laude Kiadó, Bp. 1989. /
2013. ápr. 2. 21:38
 14/19 anonim válasza:
Illetve, kígyó jelentése álomban, általánosságban : Álnokság. Ravaszság. Kétszínűség. Kígyó, ha megmar, óvakodj ellenségeidtől ! / Álomfejtés régi idők álmoskönyveiből, népi gyűjtés, LSI Akalmazástechnikai Tanácsadó szolgálat, Bp. 1989 /
2013. ápr. 2. 21:43
 15/19 anonim ***** válasza:

Hát azok a könyvek, nálam mára ott porosodnak a polcon. Sokáig figyeltem ám az álmoskönyveket, és vártam mikor következnek be a leírtak. Senkit sem akarok elhitetleníteni, de az ott leírtakból..1:10-hez kb, hogy az következett be. A "tudásátadásos" elméletet meg egy sokat tanult kedves ismerősömtől hallottam eredetileg, és miután figyelni kezdtem én is ezt láttam embereknél. Annyi viszont igaz: egy értelmezés nem vetíthető ki mindenkire.

De ez így nagyon kusza akkor, mert ebből kiindulva akármit mondanánk, egyik sem garantálhatja hogy az fog bekövetkezni. Egy ötletem még van ha biztosra akarsz menni... Még nem telt el sok idő az álmod óta kérdező, emlékezz vissza mi történt azóta(jelentősebb események, vagy amit nyomot hagytak) és valahova jegyezd fel. Ha legközelebb is ezzel álmodsz, figyeld meg van-e valami hasonlóság az akkor és a most történt események között. Minél gyakrabban álmodsz újra valamit, annál pontosabban tudod levonni a következtetéseket. Ezt amúgy minden ébredés után megcsinálhatod, és lesz egy teljesen személyre szabott álmoskönyved. Beletelik pár évbe, mire összegyűlik annyi álom-következmény párosítás hogy kézhez véve mindig kisegítsen, de megéri szerintem. Én nemrég kezdtem bele, majd meglátjuk mi lesz.:]

Egyébként nem tudom ki hogy van ezzel, de én akkora téveszmének gondolom az általános kígyó-gonoszság összehasonlítást. Végülis nem múlik rajta olyan sok dolog, ha igaz ha nem, csak úgy zavar. :)

2013. ápr. 2. 23:57
 16/19 anonim válasza:
De az álmainkban nem a jövő eseményei jelennek meg motívumok képében,ez nem előre vetítés meg látomás. Hanem a velünk megtörtént események, képek, élmények, párbeszédek, és minden behatás ami ér minket az ébrenléti állapotban, azt az agyunk feldolgozza, és azok jelennek meg összerakva, kibontogatva álmainkban. Tehát ezek az álmoskönyvek abban segítenek, hogy meg tudd, miért álmodod amit álmodsz, és nem azért, hogy megjósold a jövőd, és várd, hogy bekövetkezik XD
2013. ápr. 7. 14:20
 17/19 anonim ***** válasza:
Egyszer már leírtam mit kell(kéne) gondolni ezekről utolsó, így egyszerű leszek és gyors: nem csak ilyen "álomtípusok" léteznek. Kívánok neked tágabb látókört és több tapasztalatot, de nincs most időm ilyeneknél leragadni, hidd el nekem.
2013. ápr. 12. 23:29
 18/19 anonim válasza:
Köszönöm a jókíváságod, és csak hasonlót kívánhatok, egy kis higgadtsággal megspékelve. Számomra furcsa, hogy aki ilyesmivel foglalkozik az általában nyitott más ötleteire és meglátásaira, most pont nem ezt láthattuk. De persze mindenkinek van rossz napja, mondjuk hogy neked is csak az volt :) Puszik
2013. ápr. 16. 22:30
 19/19 anonim ***** válasza:

A tegnapi álmom miatt jöttem ide vissza..

Utolsó, ha átélted volna amit akkor én, többet kérdés nem lenne hogy egy részünknek (ami nem az agy), nagyban köze van az álmainkhoz. Én egy szóval nem mondtam hogy az agy ebben nem játszik szerepet, amit meg kell érteni hogy nem CSAK az generálja a képeket (tehát pont Te vagy, aki nem fogad be új dolgokat..:)).

Nem foglalkozom ezzel szakmai szinten, de olyan környezetben vagyok ahol mindennaposak az ilyen élmények-tapasztalatcserék. Ennél sokkal összetettebb dolgok elmagyarázására fordítottam a figyelmem, de itt is aktívabb lettem volna ha látom hogy van aki érdeklődést mutat ez iránt... Egy félreértést megelőzve, nem a reklámozott ezós dolgokkal foglalkozom(-zunk). :) Sok olyan kérdést láttam már amiben ezt kivesézték, de nem esik nehezemre beszélni erről. Ha mégis érdekelne.

2013. ápr. 26. 01:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!