Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Ez az érzés ugye mással is...

Ez az érzés ugye mással is elő szokott fordulni?

Figyelt kérdés

Nem biztos hogy a megfelelő kategóriába írom, de néha amikor történnek akármilyen dolgok, legyen az akár az hogy írok valamit, vagy beszélgetek valakivel, sportolok és látok valamit, úgy érzem, mintha ezt már egyszer átéltem volna. Nem déja vu szinten, hanem mintha agyban már lejátszottam volna, például ma is, Facebookoztam egy pár ismerősömmel, alatta nyitva volt pár ablak és olyan érzésem volt, mintha ezt már átéltem volna egyszer: ismerős volt az ablakok helyzete, a nevek sorrendje, amit írtak, amit én írtam amikor valaki rámírt...furcsa érzés.

Ez mitől van? Mi ennek a megnevezése? Vagy ez a déja vu? És ez mitől van, orvosi magyarázat van rá vagy valami felsőbb szintű?

2013. febr. 6. 20:38
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem csak elképzelhetőnek tartottad régebben, ezért elgondolkoztál rajta, később pedig megtörtént, mert nagy volt a valószínűsége, hogy meg fog történni.

Persze, számtalanszor történt már ilyen velem.

2013. febr. 6. 21:11
 2/5 anonim ***** válasza:

biztos volt már ilyen velem,csak nem akkora szintü hogy emlékezzek. kisebb nagyon dolgok szoktak velem lenni. az elmult egy évben pl ha nagyon megkivánok valamit és eszembejut h hu de ennék azt anyu tuti azt csinál másnap és össze se beszéltünk.

ezek ilyen megérzés félék vagy nem tom.nekem inkább ilyenek szoktak lenni. de rémlik a te eseted is csak nem tudom feleleveniteni.

orvosi magyarázat meg mindenre van de mivel alapbol nem bizok az orvosokban én inkább elhiszem h felsöbb dolog.

amugy igen sztem ez a deja vu-mintha már megtörtént volna velem

2013. febr. 6. 21:17
 3/5 anonim ***** válasza:
A jövő nem fix eseménylánc, hanem lehetőségek fája (gráfelméleti értelemben fa). Az elme képes sorra venni a lehetőségeket, következtet, valószínűsít... Minél kevésbé szándékosan, annál jobban közelítve az elfogulatlanhoz. Egy prognózisfa esetében ez pontosságot jelent. A tudattalan részünk háttérmunkája meg-megjelenik mint intuíció, vagy néha kicsit látványosabban is. Az esztétikai részletek lényegtelenek. Talán az se fontos, hogy mi az a tudattalan háttérfolyamat, ami ennyire hasznos bír lenni. De azért csak kíváncsi az ember, hogy mi is lakik benne, ami ennyivel túlmutat azon, aminek hinnie szabad magát a jelenlegi kultúra normái szerint.
2013. febr. 7. 00:15
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez a Deja vu.

Mondhat a szkeptikus akármit, ha életemben először élek át egy extrém,egyedi dolgot és egyből jön ez az érzés, hát azt hiszem ez kizárja az ismétlődést.

Most mondhatnám azt hogy állítólag ezek bevillanások abból az időből ugornak be, mikor születés előtt megnézheted az életed hogy nagyjából milyen lehet.

De aki ebben nem hisz, akkor az felőlem hiheti azt is hogy az ő agya hibás :)

2013. febr. 7. 03:29
 5/5 Antimod ***** válasza:

Igen, csatlakozom az előzőhöz, pontosan az, amit leírtál.

Nem tudjuk, mitől van, jópár magyarázat van rá, ezoterikus és (elég nyakatekert) biológiai is. Vagyis inkább elméletek csak.

2013. febr. 7. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!