Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Miért álmodok folyton kígyókkal?

Miért álmodok folyton kígyókkal?

Figyelt kérdés
Már vagy fél éve legalább hetente 3 alkalommal kígyókkal álmodok. Mindig is féltem tőlük de hogyha most meglátom őket a TV-ben a szívbaj kerülget. Ez minek lehet a jele?

2013. jan. 5. 03:51
 1/8 anonim ***** válasza:
Szembe akarsz nézni a félelmeddel. Vagy a fene tudja. Annyira rettegsz, hogy álmodban is ezt látod.
2013. jan. 5. 05:14
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
kigyok jelentese a ket szinu ember... tehat ere figyelj oda az almodnak jelentese van
2013. jan. 5. 06:32
 3/8 anonim válasza:
0%
A kígyóval való álmodás irigységet jelent. Valaki vagy valakik irigyek rád.
2013. jan. 5. 07:05
 4/8 anonim ***** válasza:

Ez egy ördögi kör. Azt látod álmodban, amivel nemrég találkoztál (pl. eszedbe jutott, a tv-ben láttad, stb.) Sokszor észre sem veszed, rápillantasz egy könyv lapjára, melyen szerepel a kígyó szó, de ezt csak a tudatalattid fogja fel, te magad észre sem veszed, aztán éjszaka, amikor az agy rendszerezi a dolgokat kígyókkal álmodsz.

Tehát azért álmodsz folyton velük, mert gyakran gondolsz rájuk, és így az álmok lényegében önmagukat generálják.

Az is lehet, hogy túlságosan eluralkodott rajtad a kényszeresség/pánik, és nem ártana felkeresned egy pszichiátert és/vagy pszichológust.

Mindenesetre próbáld magad nyugtatni, nálunk úgy tudom nincs is mérges kígyó (vagy csak bizonyos területeken, elenyésző számban, de már a kutatók is alig találják őket...), és egyébként is veszélytelen állatok. Talán egyszer próbáld meg magad rávenni, hogy rendesen utánuk olvasol a neten (ha még nem tetted volna), esetleg élőben is megpróbálsz hozzáérni mondjuk egy kisebb példányhoz valamelyik állatkereskedésben. Én egy bizonyos rovartól (bogártól) féltem nagyon, de amikor utána olvastam és magam is megvizsgáltam párat, akkor már nem is volt annyira félelmetes, sőt később én magyaráztam másoknak, hogy miért ártalmatlan.

Meg kellene próbálnod rájönni, hogy miért félsz tőle, vagy hol van az a rés, amit be kell tömni az információval.

2013. jan. 5. 07:08
 5/8 anonim válasza:

Azért pszichiátert ajánlani kicsit erős...

Én is folyton kígyókkal álmodom, és én is félek tőlük, úgyhogy lehet hogy a félelem áll a háttérben. :)

A kígyósimogatás nekem nem segített, nyáron megsimogattam egy rohadt nagy boát, de azóta is ugyanúgy rettegek tőlük.

2013. jan. 5. 07:20
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de szerintem képtelen lennék hozzáérni. :D Majd talán egyszer sikerül.
2013. jan. 5. 16:29
 7/8 anonim ***** válasza:

"Azért pszichiátert ajánlani kicsit erős... " Nem az.

Attól, hogy valaki felkeres egy pszichiátert, vagy jár hozzá, az nem egyenlő azzal, hogy felír neki ezer gyógyszert. Sőt, van aki terápiákat tart (ez nem olyan, mint amit a pszichológus csinál), és nem is ír fel semmit.

Egyébként pedig ennyiből nem lehet megállapítani, hogy a kérdezőnél pontosan mi a helyzet, vannak esetek, amikor az illetőnek igenis pszichiáterre és gyógyszeres kezelésre van szüksége olyan esetben is, ami látszatra nem tűnik súlyosnak. Pl. ha kényszerről van szó, akkor azt csak gyógyszerrel lehet kiiktatni az agyban, azon sajnos a beszélgetés általában nem segít, csak kiegészítésnek jó. De ismétlem, egy ilyen kérdés alapján nem lehet feltárni a pontos okokat, én csak tanácsot adtam a kérdezőnek, hogy milyen irányba tud elindulni.

2013. jan. 5. 23:09
 8/8 anonim ***** válasza:
hány éves vagy és milyen nemű?
2013. márc. 14. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!