Az agyunk álom közben hogyan generál random eseményeket és egy saját világot?
Szerintem egyénenként mindenki maga álmodik egy világot, ami teljesen különálló a többiektől. Nekem ez lenne a legreálisabb, mert amikor megy a tévé a háttérben, akkor képes vagyok megálmodni az egész filmet, más szereplőkkel, akik másképp néznek ki, de a történet ugyanaz. A történetet ugye a fülem hallja végig.
Szerintem eltolással álmodom hozzá a képet, mert a hangot előbb kell meghallanom ahhoz, hogy valamit hozzá tudjak képzelni, viszont az agyam mégis átver, és úgy rakja össze az egész jelenetet, mintha a kép, és a hang egyidőben történne. Sőt még én is ott lehetek a filmben, azaz lehet hogy én egy valóságos történetet álmodok meg.
Pl ha filmben háborúznak, akkor az álmomban rohangálok a robbanások elől.
Sokszor volt már ilyen, hogy barátom nézett egy filmet, én elaludtam és megálmodtam az egészet, majd felébredtem valahol a film vége felé, és megnéztem a szereplőket. Aztán nagyot csodálkozom, hogy jé, az álmomban sokkal jobban nézett ki az egész :D
12 éve programozó vagyok szóval át érzem. :D
Az én véleményem: Valószínűleg nem pont az játszódik le az álom közben (nem azt "látjuk", már ha egyáltalán látásnak nevezhetjük) mint amire vizuálisan vissza emlékszünk. Ha létezne egy álom rögzítő gép, véleményem szerint aligha tudnánk értelmezni bármit is a látottakból, ellenben tartalmat, érzéseket hordozhatnak.
Az agy által létrehozott képek lehetnek szimbolikusak vagy absztraktak, amelyek csak a tudatos ébrenléti állapotban nyernek jelentést és formát.
Röviden tömören:
Egy elképzelt álmokat rögzítő eszköz által készített visszajátszás csak véletlenszerű, értelmezhetetlen vizuális elemeket tartalmaz, és az agy próbál értelmet adni ezeknek az elemeknek.
Persze mérget nem kell venni rá, de ezt tartom a legvalószínűbbnek a jelenlegi kutatási eredményekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!