Rég nem álmodtam úgy, hogy közben felébredtem és ezért emlékeznék rá. Lehet ennek köze ahhoz, hogy későn alszok el?
Biztos, hogy nem az időponttól függ.Milyen sokan vannak, akik délután egy órácskára lefekszenek pihenni és utána részletesen emlékeznek egész hosszú álomra.Ha csak elbóbiskol az ember, sokszor akkor is álmodik és emlékezhet rá.Talán az lehet az ok, hogy túl mélyen bealszol, én mikor úgy alszom, mint akit agyoncsaptak, akkor nem emlékszem semmilyen álomra.De ez nálam ritka.
Általában, ha nagyon fáradt is vagyok, akkor is eléggé felületesen alszom és nagyon élénk, emlékezetes álmaim vannak.Legtöbbször egész, értelmes történeteket álmodok, a legkisebb részletekre is pontosan emlékszem utána, írom is őket rendszeresen.Szóval, ez egyénileg is kicsit változó lehet.
Nem attól függ, hogy mennyit álmodsz, hogy mikor fekszel le. A tested nem az idöhöz fog viszonyulni.
Itt egyszerüen arról van szó, hogy minél tovább alszol, annál többet álmodhatsz, mert növekszik a REM fázisok hossza. Úgy 5-6 óra alvás után van a leghosszabb, utána viszont valamennyivel csökken a hosszuk megint csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!