Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Miért van az, hogy valaki...

Sunrise kérdése:

Miért van az, hogy valaki soha semmire sem emlékszik az álmából? (szóval mintha nem is álmodna soha)

Figyelt kérdés
2012. szept. 30. 12:13
 1/5 anonim ***** válasza:
55%
Hm nem fogok kis regényt írni neked felesleges.Sokszor járunk álmunkban olyan valóságokban, amelyek földi fogalmakkal nem leírható tapasztalatot adnak, így legtöbbször nem tudjuk "lefordítani" és csak érzések maradnak meg bennünk . A tudattalan azonban őrzi az összes történést, információt erről. tehát tudat alatt emlékszel rá ez a lényeg:)))
2012. szept. 30. 12:23
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A tudósok szerint átlagba az ember 20%-ára emlékszik vissza, hogy mit álmodott. Ez eltérő, mert valaki sok mindenre emlékszik, valaki semmire sem.

Sokan kelés után fel is írják papírra az álmaikat, hogy ne felejtsék el.

2012. szept. 30. 12:45
 3/5 anonim ***** válasza:

Néhány éve én sem emlékszem az álmaimra.

Valamelyik alvási fázisban lehet álmodni, szal aki nem emlékszik az álmaira, valószínűleg gyorsabban átjut ezen a fázison.

2012. szept. 30. 13:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Én csak akkor emlékszem az álmaimra,mikor már előtte fent voltam,vagy megéberedtem,de mégis visszaaludtam. Olyankor őrült részletesen megjegyzem.
2012. szept. 30. 14:19
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez azért van, mert a legtöbb ember nem törödik igazán az álmaival, túlzottan rohannak és nem tartják fontosnak öket.

Ha többet foglalkozol velük, akkor többre fogsz és tisztábban emlékezni :)

Álomnapló is segíthet emellett. Akármi apró dologra amire emlékszel, leírod minden nap ébredéskor. Egy idö után egyre jobban fogsz emlékezni és egyre több dolgot tudsz majd leírni, ami még több részlethez vezet :)

2012. szept. 30. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!