Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Komolyan kell venni az álmokat?

Komolyan kell venni az álmokat?

Figyelt kérdés
2012. aug. 31. 09:51
 1/9 anonim ***** válasza:
76%
Nem. Majd mindjárt jön valaki, aki leírja miért nem.
2012. aug. 31. 09:57
 2/9 anonim ***** válasza:
87%
Nem kell, de ha akarsz egy kis önismerettel foglalkozni, akkor nem árthat. Azonban nem másra kell bízni az álmok elemzését, hanem magadra.
2012. aug. 31. 10:03
 3/9 anonim ***** válasza:
72%
Az álmok ha tényleg álmok, és nem tudatlanul, azaz ahogy mondani szokták "te irányítod" akkor semmit nem kell komolyan venni mert akkor te írod a történetet, olyan mint egy film, amit te készítesz. Ha nem tudatosan irányítod, akkor annak van olyan része, ahol a tudatalattid "mutatni" akar valamit, tehát ha megvan melyik fajta, utánna lehet gondolkozni, mi is lehetett a dolog lényege, és hogy volt e értelme.
2012. aug. 31. 10:10
 4/9 anonim válasza:
27%

Én nem foglalkozok ezzel, de egy példát tudok rá mondani:

Volt egy srác, akit jobban bírtam mint kellett volna, de volt barátnője, ezért magamban tartottam. Próbáltam elfelejteni, ami sikerült is teljesen, (nem volt egy olyan mély érzés) és azt álmodtam, hogy tartok egy nyakláncot, ami elszakad a kezembe. Megnéztem, és ez megszakadt kapcsolatot jelent. És az, hogy elfelejtettem a srácot, "megszakadt a kapcsolat" köztünk. Vagyis én így értelmeztem :)

2012. aug. 31. 10:15
 5/9 anonim ***** válasza:
27%

Én mindig figyelek az álmaimra. Nem mondom hogy olyan nagy jelentőséget tulajdonítok nekik, nem riadok meg reggel mert álmomban meghalt egy ismerősöm. ("Most a valóságban is meg fog halni!?") Ilyen nincs! Az álom az csak álom. Megmutatja mi van veled, mi foglalkoztat... Sokszor semmi jelentősége nincs, pusztán az aznap velünk történt dolgokat dolgozza fel az agy. Mit láttál, hallottál, éreztél, mikre gondoltál... És ezeket nem egy az egyben úgy ahogy a valóságban megélted, hanem ilyen összevisszaságokban. :) De a gyakorlott az álomfejtésben az érti hogy mi ez a zagyvaság.

Viszont hasznos dolognak tartom hogy elemezzük az álmokat. Főleg a visszatérő álmokat. Sokszor egy álom megfejtése lendíthet el a jó irányba. Ha valaki például sokat zuhan álmában és a végén mielőtt földet érne felriad, annak nincs minden rendben a lelkével. Elgondolkozhat hogy mitől tart, mitől fél, aggódik mostanában. És sokszor meg is találjuk rá a választ, és ha már tudod hogy mitől tartasz akkor orvosolni is könnyebb a dolgot.

Sok álom a félelmeinket mutatja meg. Pl: Sokszor azt álmodjuk hogy a párunk megcsal minket. Én ezt nagyon sokszor álmodtam. Nagyon zavaró volt. Volt olyan is hogy egy éjjel többször ezt álmodtam.

Nem arra gondoltam hogy a párom megcsal engem, hanem arra, hogy nagyon félek tőle hogy elveszíthetem, hogy egy másik lánnyal megismerkedik, beleszeret... Elhatároztam hogy legyőzöm ezt a félelmemet, és még jobban fogok bízni a páromban. Minden nap tudatosítottam magamban hogy nincs mitől félnem, nem fog megcsalni. ... Ma már nem álmodom ezt. De ha nem figyeltem volna ere az álomra, és a saját lelki félelmemre, talán még ma is ebből a rémálomból riadnék fel éjjelente.

Sokan nem hisznek az álmokban. Sokan nem is emlékeznek az álmaikra! Én mindig emlékszem, nagyon tisztán, minden részletre... ezért semmibe nem tart hogy kicsit foglalkozzam velük, figyeljem saját magam. Ez egyfajta önismeret. Egy álomból meg lehet tudni ezt azt. Elfojtott vágyakat, félelmeket... a tudatalattinkba űzött dolgokat, amikkel nem akarunk/nem merünk szembenézni.

Egy egészséges álomfigyelés nem árt, csak használ!

2012. aug. 31. 10:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Hu, visszaolvastam amit írtam. Van pár elírás. Bocsi. Azért remélem érhető így is.
2012. aug. 31. 10:29
 7/9 anonim ***** válasza:
27%

Nekem ez sokat segített, hogy mi a komoly, mi a nem az álmokkal kapcsolatban. Nem misztifikálom túl az álmaimat, de általában figyelem, hogy mikről szólnak, de nem olvasok álmos könyvet, azt nem tartom hiteles magyarázatnak.:)

ezt viszont sokkal érdekesebbnek és valóságosabb elemzésnek:

a 2. perctől hallgasd meg :)))

[link] egyetemi előadása

2001.11.27.

lejátszás

letöltés

A tudat és a tudattalan kapcsolata. Az álmok. 5 kategória: 1. megerősít 2. hozzászól, kiegészít 3. korrigál, módosít 4. változásra szólít fel, 5. nagyon mély üzenettel bíró, ún. NAGY álom

2012. aug. 31. 10:30
 8/9 A kérdező kommentje:
mindenkinek köszönöm, ment a zöld kéz, és igen van egy dolog amitől nagyon félek! :)
2012. aug. 31. 10:32
 9/9 anonim válasza:
Zöld kéz????
2012. szept. 1. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!