Miért van az, hogy néha alig álmodok valamit, máskor meg annyi baromság van, hogy hülyének érzem magam. Ráadásul semmi közök egymáshoz?
Figyelt kérdés
Pl volt már olyan, hogy strandon voltam 2 haverommal és versenyeztünk, hogy ki tud x idő alatt többet csúszni a csúszdán. Meg volt már olyan is, hogy sok jó, és köztük egy-két rémálom.2012. aug. 3. 13:02
1/6 anonim válasza:
Röviden és érthetően, mindig álmodunk, csak nem emlékezünk rá. Amikor vannak emlékeink az azért van, mert az alvásnak vannak különböző fázisai és amikor abban a fázisban keletkezik be az ébredés amelyikben jellemző az álmodás, akkor emlékszünk rá.
2/6 anonim válasza:
Az agy véletlenszerűen vetíti az álmokat, ha nem gondolsz semmire, nem nézel semmi olyat, ami hatással van rád, vagy megijedsz. Ha horrort nézel, benned marad az emléke a filmnek, vagyis az agyad megőrzi a képsorokat, ebből vetíti az álmod. Ez egy példa volt. De, mint mondtam ha semmire nem gondolsz, egy véletlenszerűen kiválasztott szálból kreál az agyad álmot. Ezért van hogy néha rémálmod van, néha meg szépet álmodsz, vagy marhaságot, aminek nem látod értelmét.
3/6 A kérdező kommentje:
Értem.
A múltkor írt nekem az expasim, és attól féltem, hogy vele fogok álmodni. Ez is attól van?
2012. aug. 3. 14:52
5/6 A kérdező kommentje:
Okés, köszönöm.
2012. aug. 3. 15:06
6/6 anonim válasza:
Semmi sem véletlenszerű, a lényegét tekintve. Az álmodás alapvetően élményfeldolgozás.
A húst fogyasztók gyakrabban álmodnak horrorisztikusakat -az állat vágóhídi emlékei, stressze, halálfélelme miatt, amit megeszel az állat stresszhormonjaival és érzelmeivel együtt-, ugyanakkor számos más forrása is lehet a horrorisztikus álomnak: a hétköznapok félelmeinek, szorongásainak, bosszúvágyának, dühének feldolgozása.
Ahogyan az első is írta: az alvás során többször egy órát, vagy többször pár órát álmodunk, minden esetben; azonban nem mindig emlékszünk rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!