Mit jelent nagymamával álmodni?
Sajnos márciusban elhunyt a nagymamám,és időről-időre álmodok vele,nemcsak én,hanem más is a családunkban. Mivel központi szerepe volt az életünkben,sokat beszélünk róla, de nem a tipikus "gyásszal", nem siratjuk,hogy elment,inkább örülünk neki,hogy velünk volt.
Tegnap éjszaka megint vele álmodtam.Sajnos elég rossz álmodó vagyok,így az álmaimból mindig 1-2 jellegzetes kép marad meg.A mostani álmomban a nagymamám két kis csokor harangvirággal vagy gyöngyvirággal (nem tudom eldönteni) állt előttünk,és egy idegen hölggyel beszélgetett.Nem hallottam,miről, de arra tisztán emlékszem,hogy a hosszú,fekete kabátjában volt. Ez a kabátja volt a védjegye,mindig nagyon csinosan öltözködött. Az arca nyugodt volt, évekkel fiatalabbnak tűnt,mint mikor meghalt (73 éves volt),de ami a leginkább feltűnt,hogy a két csokor virágot fogta a kezében.
Mit jelenthet ez az álom? Nem nagyon szoktam fejtegetni őket,inkább a pszichológiai oldalt szoktam nézni,hogy nyilván hiányzik,ezért álmodok róla,de annyira megmaradt most a fejemben az álom,nem úgy,mint máskor. A fekete kabát,a virágok,és persze maga a nagymama jelenléte.
Előre is köszönöm a válaszaitokat!
"Az arca nyugodt volt, évekkel fiatalabbnak tűnt,mint mikor meghalt"
Ez jellegzetes vonás a halottakról való álomban, ami nem magyarázható szimplán a gyásszal. Családtagjaid milyen környezetben / öltözékben álmodják őt meg? Szerintem érdemes lenne ennek utánajárnod.
Sok jelentősége amúgy nincs, de jó, ha tudod, nagyon is "él" a nagymamád, de már nem lehet veletek, legfeljebb így tud üzenni, hogy ne sirassátok.
Halott
Álmoskönyv
Rossz idő. halott és temetés: vihar. Halottasház: jó reménység jele, amely valóra válik.
Álmoskönyv
A különös álmokból: halott, aki, mintha volna táncos, és táncra kérne, míg bennünket irtózat töltene el: asszonynak jegyez szerencsétlen házaséletet, férfinak különös vágyakozást. Halottal menni, és azt megakadályozni, hogy hátunkra másszon: féltékeny szerelem. Halottal találkozni a házban, amely halottat nem ismerhetünk, és lábunkra telepedne: gyermektelenség jele.
1799-es szerint
Halottat látni: áldás.
1833-as szerint
A szép halott ambót mutat.
Gvadányi Márton szerint
Halottasingben járkálni halottak között: hideglelést jegyez.
Kerner szerint
A halott mindig időváltozást jegyez.
Radics Mária szerint
Halott, aki jönne és megszólítana az útat tudakolván: váratlan látogató jegye.
Régi magyar naptár
Andráskor holtak: hosszú telet mutatnak. Jántorböjtös napon halott, aki benézne az ablakon: szükség jegye. Holtakkal vigadni és tőlük tanácsot kérni: figyeld meg amit mondanak és tedd az ellenkezőjét: kivéve, ha anyád mondaná. Holt szerető, aki visszatérne és szemrehányást tenne: új szerelem jegye. Holt férj: kihágás. Holt asszony: nagy bánat. Holt ember képét rajzolva látni: rokonod meghal. Holt embert koronázni: betegség. Holt ember által megsegítetni: ismerősöd meghal. Holt embernek csontját látni: harag. Holt emberekkel vívni: nagy tisztesség. Holt embert látni megelevenedni: nagy borult időt jelez. Holt embert látni, akit régen eltemettek, mintha most halna meg: közeli atyádfia hal meg. Holt emberrel, aki megelevenedett járni sötét éjjel, de hamar helybe jutni: tűrhető bosszúság, rövid harag. Holtnak lenni, és megelevenedni: tisztesség. Önmagát holtnak látni: öröm
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!