Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Miért történik meg?

Miért történik meg?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok. Az első emlékem még a bölcsiben volt, eggy pillanatkép maradt meg bennem. Van rengeteg rossz emlékem is verekedések eseések minden ami egy normális kisgyerekkel megtörtént. De ezek általában csak egy pillanatnyi képet mutatnak, ezekröl gyakran álmodok, fűzöm tovább a cselekményt stb. legtöbbször horrorba mennek át a történetek és másnap mikor felkelek általában le bénulok. Nem tudom elmondani pontosan milyen érzés ez, csak a szememet tudom mozgatni a karom a lábam nem akar megmozdulni, még megmozdulni sem bírok. Nem tudom eldönteni ilyenkor álmodpk e vagy sem de ezekre az alkalmakra teljesen vissza tudok emlékezni és mint mondtam csak a szememet tudom mozgatni és egy nagyon furcsa pánik tör ki rajtam.

Miért van ez?

Miért történik meg újból és újból? (kb. 3 havonta 1x)

Van köze ezekhez az álmokhoz? (mert csak ezek a gyerekkori álmaim után történik ilyen)

Mással történt már hasonló?

2012. máj. 26. 18:57
 1/7 anonim ***** válasza:

Alvásparalízis.

Általában mindenki a múltjából álmodik, főleg ha nem volt eseménytelen.

2012. máj. 26. 19:01
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ. De ez az alvásparalízis „bénulással” jár?
2012. máj. 26. 19:04
 3/7 anonim ***** válasza:
Azért paralízis, mert bénulással jár.
2012. máj. 26. 19:41
 4/7 anonim ***** válasza:
ezért paralízis a neve :D paralízis=bénulás
2012. máj. 26. 19:41
 5/7 anonim ***** válasza:
jaés egyébként nemcsak a bénulás, a pánik is erősen jellemző az alvásparalízisre. Tehát teljesen normális ez a dolog, bár ritka.
2012. máj. 26. 19:43
 6/7 anonim válasza:
bénulás, pánik, sőt egyesek sötét alakokat is látnak, akik meg akarják támadni őket. örülj hogy neked ilyen nincs, elég ijesztő lehet. az viszont hogy hogyan kerülsz ilyen állapotba, azt csak te tudhatod. azt tudom hogy direkt is elő lehet idézni, de elég macerás és sokáig tart. talán valami alvás zavarod van.
2012. máj. 26. 20:01
 7/7 A kérdező kommentje:
Alvás zavarom nem hinném, hogy lenne nyugodtan szoktam aludni általában kipihent vagyok... de utánna olvastam és ez tényleg 99% ig jellemző volt rám :)
2012. máj. 28. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!