Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Más is álmodta már meg a...

Más is álmodta már meg a jövőt pár másodperccel előre, még pont ébredés előtt? (lent)

Figyelt kérdés

Szóval ez már az nem tudom hányadik alkalom, nagyon sokszor előfordult velem. Konkrétan arról van szó, hogy pont mielőtt felébrednék megálmodom előre az elkövetkezendő pár másodpercet.

Példa: ma reggel is előfordult, hogy álmomban egy nagy dörrenést hallottam, amit valami máshoz kötöttem, pl egy robbanáshoz, majd pár másodperccel később valóban megtörtént (a földszinten eldőlt valami bútor), és én felriadtam rá.

Vagy gyakran előfordul az ébresztőnél... álmomban zenét hallok, majd rá pár másodpercre felriadok az ébresztőmre.

Vagy azt álmodtam, hogy beszélek apámmal, rá 2 másodpercre beront a szobámba, és felriadok.

Irónia a dologban, hogy mindig pont arra kelek fel, amit előre megálmodok, szóval gyakorlatilag azt álmodom meg előre, mire fogok felkelni pár másodperc múlva...

Nem tudom mi ez. Másnak is volt hasonló tapasztalata?

2012. máj. 20. 15:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Amit külső történés, sokszor az álmodba "szivárog".

Így: apukád már hamarabb szólongatott, ezért ébredtél arra, hogy bejön a szobába beszélve.

Hamarabb elkezdett szólni az ébresztőóra, és az is az álmodba épült.

2012. máj. 20. 15:42
 2/7 anonim ***** válasza:
Ilyen már velem is volt. Álmomban egyszer hallottam az égdörgést, ami az álmomban egy robbanás volt pár másodperccel később amikor felriadtam tényleg nagy dörgés meg villámlás volt kint. Volt olyan amikor azt álmodtam hogy a barátnőm puszilgat meg simul hozzám felébredtem és akkor már rajtam volt. Ilyen tényleg van és ez úgy van ahogyan az első mondta.
2012. máj. 20. 15:50
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Pont nemrég írtam egy másik kérdéshez, de ide is illik: szóval, amit az álmodban hosszabb cselekménysornak hiszel, az a valóságban csak pár tized-, akár század másodperc. Tehát amikor te azt hiszed, hogy hallod álmodban apukádat beszélni/beszélgetsz vele, az a "valóságban" a másodperc icipici töredéke, nagyjából annyi, míg apukád lenyomja a kilincset, és kiejti a száján az első két betűt. De az agyad már tudja, hogy ez apukád, viszont még nem ébredt fel, így beékeli az álmodba. Neked meg akár perceknek is tűnhet, mintha átbeszéltétek volna a Háború és békét. Nem a jövőt álmodod meg, hanem a jelen épül be pillanatok törtrészére az álmodba.
2012. máj. 20. 16:00
 4/7 A kérdező kommentje:

ma 16:00

Igen, ebben igazad lehet. Mintha régen én is valami hasonló következtetésre jutottam volna, amit aztán teljesen elfelejtettem. De most hogy mondod, valószínű erről van szó.

Ettől függetlenül szerintem van az álombeli jövőlátásnak valóság alapja, még ha nagyon sok téren szkeptikus vagyok is. Ugye a dejavu, ami állítólag az álmainkban előrelátott jelenetek átélése.

Köszönöm a válaszokat!

2012. máj. 20. 16:27
 5/7 anonim ***** válasza:
De lehet, hogy a dörrenés már kétszer volt. Magyarul egy, amikor már félálomban voltál, egy, amikor már ébren, csak azt hitted, a jövőt érzékeled. Én sem vagyok szkeptikus, de nem kell mindjárt jövőbe látással magyarázni:)
2012. máj. 21. 11:19
 6/7 anonim válasza:
Ilyen nekem is volt mennydörgéssel. Ilyenkor az ember agya szinte majdnem csak kikapcsol és szinte majdnem csak megjósolja a jövőt.
2012. máj. 23. 22:13
 7/7 Genesz válasza:
Én egyszer azt álmodtam , hogy kapok egy olyan telefont , mint a tesómé és pont aznap vett egy új telefont , a régit meg este odaadta.
2012. máj. 28. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!