Mitol van az amit meg almodtam az megtortent de nem mindegyik mitol van?
Van olyan, hogy tényleg meg tudsz álmodni dolgokat.
Például azt álmodod, hogy borzalmasan sikerült a matek dolgozat, és mikor kikapjátok, tényleg siralmas az eredmény. De miért álmodtad ezt? Tedd fel magadnak a kérdést. Azért mert megírtátok a dolgozatot, és:
- nem számítottál rá, ezért nem tanultál,
- vagy tanultál, de szedett-vedett módon,
- vagy nem érted a matekot, és miután alig tudtál elvégezni valamilyen számítást egyértelmű volt, hogy rossz jegyet kapsz.
De például olyat, hogy holnap le fog robbanni a busz, azután az iskolába futva beleütközöl egy jó csajba, aki odaadja a telefonszámod, majd az órára beesve pont azokat mondja a tanár, amit álmodban, és az egész nap úgy alakul - na olyan nincs.
Csak az hiszi, hogy ilyen nincs, akivel még nem történt meg, de neki meg minek bizonygatni, úgysem érti, miről beszél az, akivel pedig megtörténik. Teljesen lényegtelen, hogy elhiszi, vagy sem.
Hogy miért van valakinek ilyen álma, másnak meg nem? Én nem tudom.
És hogy miért nem válik mind valóra? Mert nem minden álom jósálom. A legtöbbször álmodban csak simán feldolgozod a napközben történteket, a nappali fantáziákat (gondold meg, egy éjszaka vagy 5-6-szor biztosan álmodsz, és ezek jó részére még csak nem is emlékszel!).
Én legtöbbször tudom, hogy az adott álom jósálom volt, vagy valami nagy jelentősége volt.
És tényleg gyakorolhatnád a helyesírást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!