Tulajdonképpen miért álmodunk?
"a mai világban" - ez aranyos. :D Miért, régen nem álmodtak? :P
Nem sokat tudunk amúgy az agy működéséről, többek között az álomról sem.
Azt mondják, hogy az agy (valószínűleg) ilyenkor dolgozza fel a nap közben ért ingereket, amikre akkor nem volt rendesen ideje, és csak elraktározza őket. Ezért van az, hogy ha valami kifejezetten foglalkoztat, akkor gyakran arról álmodsz. Sokszor egész jól lehet problémákat megoldani, erre mondjuk, hogy "alszom rá egyet", meg, hogy "megálmodtam".
De a teljesen pontos okot és módot még nem ismerjük. (Én meg pláne nem ismerem a tudomány legmodernebb állását sem. :P)
Az álmokról semmi konkrétumot nem tudnak még a tojásfejűek se...csak találgatnak, hogy mi lehet. Elméletek, sejtések vannak, de bizonyosság semmi...
Ha engem kérdezel, az álom a lélek játszótere egy olyan világban, ahol minden igaz lehet - de mindennek az ellenkezője is.
Egy, kettő, Freddy érted jő!!!!
én azt gondolom az álom menekülés a semmitöl
a tudós bácsik hogy igy dolgozod fel az infókat
a kettő nem zárja ki egymást
hogy valójában mi az meg jó kérdés de szórakoztató, sajnos ritkán emlékszem rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!