Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Álmunkban miért nem tudunk...

Álmunkban miért nem tudunk rendesen futni? :D

Figyelt kérdés

Komolyan kérdem és komoly válaszokat várok! :D

pl. ha valaki után futnék olyan érzés, mintha 30kilós betöntömbökbe lenne a lábam

2012. jan. 1. 17:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
velem is volt olyan hogy nem tudok futni. Sőt még olyan is volt hogy egy lépcsőfok kész hegymászásnak számított. amugy sokan mondják hogy képzeljem azt hogy gyorsan tudok futni de sokszor nem tudom hogy álmodom és nem tudok semmit képzelni. de egyszer volt hogy vérfarkas voltam és olyan gyorsan futottam négykézláb hogy otthagytam volna egy ferrari FXX-et (na jó, az azért túlzás).
2013. jún. 10. 20:27
 12/13 anonim válasza:

Az alvás több alvási cikkusra, a ciklusok pedig különböző fázisokta oszthatók. Egy alvási ciklus nagyjából 90-120 percig tart, ez alatt 4 NREM és 1 REM fázis különíthető el egymástól. Ilyen ciklusból egy éjszaka alatt négy-hat fordul elő. Az éjszaka előrehaladtával a mély NREM fázisok hossza csökken, a REM fázisok hossza növekszik.

A REM fázist erős agyi aktivitás jellemzi, ekkor álmodunk. Ekkor a mozgatóizmok átmenetileg lebénulnak. Ezért nem tudsz futni/lépcsőt mászni/rendesen mozogni álmodban.

2014. aug. 6. 00:00
 13/13 anonim válasza:
Itt olvashatsz erről bővebben is: [link]
2014. aug. 6. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!