Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Ma lefeküdtem egy órára...

Ma lefeküdtem egy órára pihenni, mert fáradtnak éreztem magam, félig aludtam már a hátamon elkezdett a testem zsibbadni, teljesen lebénultak a testrészeim, egyszercsak éreztem hogy valaki meg akar fojtani minden erejevel szoritotta a torkom?

Figyelt kérdés
probaltam kiabalni, kapalozni, nagyon szörnyü volt, több percig is eltartohatott, nehezen tudtam csak felébredni belőle. Veletek milyen esetek tortentek meg? valaki esetleg latta is azt a gonosz szemelyt aki bantani akarja almaban?
2011. dec. 8. 21:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Csak azért élted át mert tudatosabb maradtál elalvás közben. Tenni pedig csak annyit lehet, hogy nem pánikolsz be, akkor nem lesz sem félelmetes, sem kellemetlen.
2011. dec. 8. 23:42
 12/17 anonim ***** válasza:
ez sima alvási paralízis, gyakori jelenség
2011. dec. 8. 23:57
 13/17 anonim ***** válasza:

Természetes dolog, olyan szempontból, hogy ha alvás közben nem bénítaná le magát a szervezet, akkor végig mozognád, amit álmodsz.:)

Olyan meg előfordul, hogy kicsit öszezavarodik a szervezet, és még, vagy már a tudatod egy része ébren van, de a tested még késik egy kicsit.

Tudatosan, erősen az éberségre kell koncentrálni, visszazökkenteni az agyad az éber állapotba. Aztán kezd kicsiben, az ujjaid mozgatásával. Így kontrollálható ez a jelenség, csak nem kell tőle megijedni.

Más kérdés, hogy állítólag mesterségesen, tudatmódosítással is elérhető ez a jelenség, csak az agyhullámokat kell manipulálni. Van aki szerint erre már az emberek is képesek, az viszont biztos, hogy aki arról számol be, hogy elrabolták az idegenek, ugyanilyen alvásparalízisről számolt be.

Ami a fojtogatást illeti, az lehetett a pániktól is, hogy egyfajta légszomj alakult ki.

Vagy egy szellem ült a mellkasodra (állítólag ilyen is van, többszáz éve vannak ilyenekről beszámolók).

2011. dec. 9. 07:02
 14/17 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, ezek nem valós lények/dolgok/történések. Én is szoktam ilyeneket tapasztalni, azt hiszem alvásparalízis a neve. Múltkor például vissza aludtam miután a párom elment, és mikor magamhoz tértem volna, (oldalamon aludtam) valaki a hátam mögül egyre közelebbről mondogatta, hogy heló-heló-heló :D Akkor nagyon rossz érzés volt, félig tudtam csak kinyitni a szemem, a lábam, kezem nem mozdult. De mikor felébredtem, tudtam, hogy csak az agyam játszik velem:-)
2011. dec. 9. 09:37
 15/17 anonim ***** válasza:
92%

Ja,ez az alvásparalízis nagyon para...elég szkeptikusnak mondható vagyok a témát illetően mégis olyan "élménnyel" gazdagított ez a jelenség hogy az akkori 22 éves koromban napokig nem mertem aludni:D Néha egyébként ha elalvás előtt eszembe jut akkor is ráparázok kicsit,pedig nem mondhatnám se azt hogy úgy általában félnék bármitől is mint ahogy azt sem hogy táposcsirke lennék a fizikumomra vonatkoztatva(100 kilóval azért még megy a fekvenyomás^^).

Azért ha már elkezdtem elmesélem a konkrét történetet is.Akkoriban még nem költöztem el otthonról,fater mikor otthon volt akkor egy szobában aludt velem.Volt amikor a macskát is bennhagytuk a házban,csak a körülmények miatt említem.Valamikor éjszaka felébredtem,félálomban hallottam valami statikus zörejt,mint amikor a tv antennája félig fogja az adást,félig "hangyás" a vétel de nem tulajdonítottam jelentőséget neki.Fater horkolászott,ezt is nyugtáztam félig alva,és mint ha a macska helyezkedne a bokámnál.És hirtelen jött a felismerés,én lefekvés előtt kivittem a macskát!Ahogy ez a felismerés bekövetkezett azonnal minden álom kiment a szememből,teljesen éber tudatállapotba kerültem az ellentmondásos helyzet hatására,mert ugye elég fura ha valami motoszkál az ember lábán.Innen jött a kevésbé kellemes rész,amint az ébredés megtörtént a gerincemen a legaljától az agyam hátsó részéig egy furcsa de elég erős bizsergés futott végig(mint az áram csak nem csípett),és ahogy annak előtte pár pillanattal még tudtam mozogni ez megszűnt,lebénultam teljesen,egyedül a szemem volt nyitva de mivel hason feküdtem nemigen értékeltem ebben a helyzetben a párnám közeli látványát(nem volt vaksötét).Ezzel együtt a félálomban hallott statikus zajféleség felerősödött,sokkal "pörgősebb" lett,és a bokámtól a combom tetejéig gyorsan,mint ha sietős mozdulatokkal de végignyomkodtak volna több kézzel.Gondolom mindenki sejtheti hogy a macskával való összefüggés felismerése után fel akartam kelni,az utána következő perceket sem azzal töltöttem hogy azon filózzak mit csinálnék ha megnyerném a lottón az ötöst^^ Erőnek erejével szabadulni próbáltam,éreztem a tagjaimban az ijedtség hatására szétáradó adrenalint,de semmi basszus..küzdöttem a testem feletti uralomért az agyam minden erejével,aztán egyszer csak a zaj megszűnt mint ha elvágták volna,az érintések megszűntek és fel tudtam kelni-hozzáteszem elég gyorsan sikerült a felkelés:)-. Egyedül fater horkolászott továbbra is mint annak előtte.(Ja és megszólalni sem tudtam,még egy szánalmas nyöszörgést sem tudtam kivitelezni).

A lényeg hogy tudom hogy csak az alvásparalízisről van szó,de annyira valóságos volt és annyira sokkolt a percekig tartó éber bénaság hogy ha eszembe jut a dolog akkor még most majd 30 évesen is kiráz a hideg,ha pedig este jut eszembe nagyon sokáig nem merek elaludni.Gáz vagy nem gáz,ez van:D

Még egy furcsaság még ugyanezzel kapcsolatban,ezt az eseményt megelőző két nap elég fura álmom volt,semmi komoly csak beszéltem valakivel álmomban(pontosabban beszélt hozzám)csak a standard álmokhoz képest kristálytiszta hangon és érthetően.A második ilyet találtam már kicsit furának,de nem tulajdonítottam neki jelentőséget de valószínűleg összefüggésben lehet a paralízissel,vagy kiváltó oka lehetett talán annak.Mindenesetre soha többet ilyet...

2011. dec. 9. 12:19
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

12:19 ez jó ez tetszett:-D Aranyos lehetsz:d

Nem ciki ez, akár férfi akár nő az ember...sajnos ilyen mindenkivel történik, csak vannak olyan emberek akik azt hiszik szellemekkel találkoztak. Pedig csak az elméjük tréfálja meg őket:-)

20N

2011. dec. 9. 12:29
 17/17 anonim ***** válasza:

Örülök hogy tetszett,de az hogy aranyos vagyok az enyhe túlzás,de azért köszi:D

Amúgy ja,ez a baj az emberek egy részével,hiába állnak szemben egy bebizonyított ténnyel,csak ragaszkodnak az igazukhoz hogy szellemek frusztrálják őket:D

28/f

2011. dec. 9. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!