Alvásparalízis volt?
mindig fölébredek egy kicsivel az ébresztő előtt.
ma reggel azt álmodtam, hogy egy kutyát kell rávennem, hogy támadjon rá egy másikra, és a gazdája valahogy meghalt. ekkor fölébredtem, arra hogy szól az órám. egy kis ideig nem bírtam, vagy inkább nem mertem megmozdulni, feküdtem a hátamon és hallgattam az órát, közben kalapált a szívem. ez vajon mi volt?
Ez egy teljesen normális esemény, a legtöbb emberrel megesik.
A tudatod hamarabb ébred mint a tested. Kellemetlen, de a tudomány által ismert folyamat.
A régi népek persze mindenféle misztikus dolgot hoztak ki ebből, mint pl egy démon ül a mellkasunkra és nem tudunk fel kelni.
Magyar népi nyelvben lidérc nyomásnak hívják:
Aztán persze az ezoterikusok is beleadták amit tudtak.
Nem rosszul tudod az alvás paralízis nem csak az álom/elalvás előtt van:
"...Physiologically, sleep paralysis is closely related to REM atonia, the paralysis that occurs as a natural part of REM (rapid eye movement) sleep. Sleep paralysis occurs either when falling asleep, or when awakening. .."
Tehát előtte-utána is lehet.
Alvásparalíziskor a tested alszik, az agyad ébren van és úgy jelennek meg képek, hangok. Nekem a szemem is nyitva volt és 100%-osan gondolkodtam és nem álmodtam, s úgy láttam a SAJÁT SZEMEMMEL entitásokat magam körül.
Olvastam olyat is, hogy valaki így éjazaka felkelt s körbejárta a lakását, de sehol sem gyulladt fel a lámpa. Visszament a szobájába, s ott találta saját magát az ágyban feküdve.... aztán felébredt. Durva dolgok ezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!