Isten üzen az álmokkal?
18.564!
Honnan tudod ennyire bizutosan,hogy nem létezik?
Hogy több,mint 30 évemet előre megálmodtam,azt is a tudatalattim üzente nekem?
Hogy mi fog történni egyiptomban 14 éven át,azt is a fáraó tudatalattija üzente meg a fáraónak? Még akkor is ha őmaga nem is tudta megfejteni a saját álmát,
NÓRMÁLIS?
23.-09!
VÉGRE! Egy valóban normális válasz. Egyébként a Bibliát egyszer már végigolvastam. Örülök a válaszodnak.Csak így tovább!És most lásd ami következik.Te is örülni fosz,mert igaz beszéd.
Hogy ne csak másoknak legyen saját (megalapozatlan)véleményük,én is írok egyet: Én azt gondolom,az álmokról való gondolkozás talán egyidős az emberrel.Az meg biztos,hogy évezredek óta,hisz feljegyzések vannak róla. Az meg egészen biztos,hogy már Petőfi édesanyja is próbált álmot fejteni, hisz:
Petőfi Sándor
Jövendölés
"Mondád anyám,hogy álmainkat
Éjente festi égi kéz;
Az álom ablak,melyen által
Lelkünk szeme jövőbe néz.
Anyám,álmodtam én is egyet,
Nem fejtenéd meg,mit jelent?
Szárnyaim növének,s átröpültem
A levegőt,a végtelent."
"Fiacskám,lelkem drága napja,
Napomnak fénye! örvendezz:
Hosszúra nyújtja élted isten,
Álmodnak boldog titka ez' -
És nőtt a gyermek,lángra lobbant
Meleg keblén az ifjukor,
S a dal malasztos enyh a szívnek,
Midön hullámtó vére forr.
Lantot ragadt az ifjkarja
Lantjának adta érzetét,
S dalszárnyon a lángérzemények
Madárként szálltak szerteszét.
Égig röpült a bűvös ének,
Lehozta a hír csillagát
És a költőnek,súgárból
Font homlokára koronát.
De méreg a dal édes méze;
S mit a költő a lantnak ad,
Szivének mindenik virága.
Életéből egy-egy drága nap.
Pokollá lett az érzelemláng,
És ő a lángban martalék;
A földön őt az életfának
Csak egy kis ága tartja még.
Ott fekszik ő halálos ágyon,
Sok szenvedésnek gyermeke,
S hallá,mit a szülőnek bús ajka
Kínjának hangján rebege:
'Halál ne vidd el őt karomból,
Ne vidd el a fiút
Soká igérte őt éltetni
Az ég...vagy álmunk is hazud?...'
"Anyám az álmok nem hazudnak:
Takarjon bár a szemfödél:
Dicső neve költő-fiadnak
Anyám,soká,örökké él"
Kecskemét, 1843, március 5-e előtt
(Nem akartam a verset megszakítan bejegyzésemmel,ezért itt írom. Nem tudom ki volt az a MARHA aki Isten nevét kis "i"-vel írta,de gyanítottam okát: Petőfi sándor,Válogatott Költemények,Budapest Sépirodalmi Könyvkiadó 1971 Tehát még a kommunizmusban,Kádár érában.Ezéárt a kis "i".)
.........................................................
Régi tervem,hogy komoly választ,eligazitást adjak azoknak akiket az álom érdekel. Most teszem. Ajánlom a könyvet. Gyökössy Endre Isten elfelejtettnyelve,az álom.
Nem kell félni tőle,nem vastag könyv,csak 100 oldal.Külmérete 10,5x19,5 cm. A szerző református pap,és pszihológus (sajnos már csak volt)
Talán könyvtárban is van.Én az V. ker. Kossuth l.utcában vettem,a szent István társulat boltjához bejárat alatti kis boltban.
........................................................
Más. Magát a a kérdést nem én találtam ki.Czigány György az MTV-ben készitett erről műsort komoly,tanult emberekkel még 1995-ben,sajna én csakaz augusztus 9-i szerdai adást tudtam videóra venni,amit aztán kölcsön-adtam valakinek,csak elfelejtettem,hogy kinek,az meg "elfelejtette",hogy kitől kapta. Sok utánajárásomba került,mig az MTV-től 4500 ft.-ér megkaptam.Bárki volt rosszul tette. Isten eddiog se hagyta bosszulatlanul aki nekem bajt okozott.De hisz írva van."Enyém a bosszú,Én megfizetek" Node hogy is volt:
ÚTMUTATÓ
Isten üzen az álmokkal?
A témában megkérdezett emberek:
1. Zsengellér József református lelkész
2, Dr.Domán István főrabbi
3. Dr.Hámori József egyetemi tanár
4. Dr.Szabó Ferenc S.J.teológus költő
5. Dr.Fila Béla tológiai tanár.
annak egyikoka,hogy az álmokrról a gondolkodást igyekszem helyes mederbe terelni,hogy több,mint 30 évemet egy jósálomban előre megálmodtam. Lásd. www. osys.hu/biromiklos
Annak oka pedig,hogy csak Fola Béla beszédéből idézek az,hogy ő az említett tudós bácsik közül (csak nem haragszanak meg a bácsiér) úgy fejentalálta a szöget,hogy én csak lestem,mint ló a moziban.
Megjegyzésem: Az álom,Isten egyik kinyilatkoztatása.. (jelentőség nélküli álmok is vannak.)
Idézetek: A kinyilatkoztatást nem csak,mint igazságot vesszük,hanem,mint egy természetes eseményt amelyen keresztül Isten valóban kapcsolatba lép az emberrel. Ha megnézzük a Második Vatikáni Zsinatnak a kinyilatkoztatásról szóló dokumentumát,akkor érdekes módon az is hangsúlyozza,hogy a kinyilatkoztatás nem csak egy igazság,amit ésszel belátunk és akkor Isten tekintélye ként elfogadunk,a KINYILATKOZTATÁS EGY ESEMÉNY,MELY AZ ÉLETÜNKNEK A TERMÉSZETES ESEMÉNYEIBE ÁGYAZÓDIK BELE,S AZON KERESZTÜL KÖZVETÍTI SZÁMUNKRA ISTENNEK JELZÉSÉT,AKARATÁT.
Lentebb. Én tehát összefoglalva úgy mondanám meg a az álomnak a jelentőségét,hogy az álom a kinyilatkoztatásnak azt a feltételét tisztázza,ami a befogadó részéről van. Hogy én hogyan tudom befogadni,s hogyan tudom fogadni a magam adottsága természetes és kegyelem által fölemelt oldaláról,életem oldaláról az Istennek az üzenetét és a kinyilatkoztatását,S ÚGY TÜNIK,HA AZ ÁLMOT MEGFELELŐ MÓDON ÉRTELMEZZÜK,AKKOR AZ ÁLOM ALKALMAS ARRA,HOGY ÉN SZEMÉLYES KAPCSOLATBA KERÜLJEK ISTENNEL,AZAZ SZEMÉLYES MÓDON,NSNCSAK EGYSZER (a kéz mozdulatáról. nem csak valamikor régen) HANEM ITT ÉS MOST ÉLŐ EMBEREK IS BEFOGADHATJÁK ISTENNEK AZ ÜZENETÉT AZ ÁLMON KERESZTÜL.
Teehát nyugodtan merem mondani,hogy az álom tulajdonképpen nemcsak egy természetes jelenség,hanem egy szent ,természetfeletti jelenséggé válhat,amelyet Isten felhasznál bennünk,hogy rajtunk keresztül mélyebb,ha tetszik magasabb - mert ezek relatív kifelyezásek - de mindenképpen egy más világnak az üzenetét tolmácsolja,amelyen keresztül az ember joggal feltételezi Istennek a jelentkezését. Idézet vége
Megjegyzésem: Mind azoknak akiket ez a téma komolyan érdkel. Jól tennék saját érdekükben ha nem itt kutatnák a helyes magyarázatot,hiszen itt sokan vannak akik felelőtlenül,komoly képzettség nélkül jelentenek ki dolgokat ,mert szerintük attól igaz,hogy ök mondják. Ha vak vezet világtalent könnyen lehet,hogy mindketten gödörbe esnek.
Adtam amit adhattam. Befejeztem.
Ja, hogy felteszel a kérdést, amire már tudod a választ és csak az a normális válasz, aki azt mondja, amit hallani akarsz?
Kicsit korlátolt vagy
En azt tapasztaltam, hogy igen!
Az Edesanyam mar meghalt, de tobbszor "megjelent" almomban, aztan mindig megfigyeltem az arcat, a tekintetet, de mindig mast jelzett az arca, tehat volt, hogy boldog volt, de egyszer nagyon remiszto volt a szamomra. Meg eleteben sem lattam soha azt a tekintetett!
A tekintetebol azt lattam, hogy engem felt, de amikor rakerdeztem, hogy mi tortent, vagy mi fog tortenni, akkor elforditotta a fejet, bement a hazba es lefekudt. Ez a jelenlegi otthonunkban volt, ahol most is elunk.
Lefekudt, mert tehetetlen volt, s nem tudott nekem segiteni, aztan csak szomoruan, nagyon szomoruan nezett ram, es sajnalt.
Felkeltem es elkezdtem imadkozni, hiszen valoban nagyon ijeszto volt ez az alom.
Masnap de. 11. orakkor telefonaltak, hogy a nagyobbik lanyom meghalt!
Nagyon sokszor kaptam alom formajaban "uzeneteket", es valoban, mint ez az alom, uzenet sem lehet a sajat elmemnek a termeke!
Az alom fejtesrol sokan irtak, es tobb felekeppen, de nem jelenti azt, hogy az ugy lenne, mint leirtak. Mas az, amikor mar egy szemelyiseg megtapasztalja, megtanulta az elete soran, es mar eljutott odaig, hogy valoban radobbent, rajott arra, hogy "valaki" uzent Neki, valaki jelezett Neki elore!
Edgar, Akirol megjelent egy konyv is, aki almaban gyogyitott, holott egy sima fotos volt. A halala utan adtak ki a konyvet, es valoban megdobbento volt, hogy mindig almaban gyogyitott, utmutatasokat adott, de napkozben soha es semmire nem emlekezett!
Akkor valojaban, ki volt az, Aki gyogyitotta az embereket?
Jelen esetben is egy hivo emberrol van szo, Aki evente elolvasta a Bibliat, es eros hite volt, tehat "valaki" megis vezette Ot, es erot adott NEki, hiszen kozben meghurcoltak, hiszen nagyon sokan nem fogadtak el a tudasat.
Isten, Allah, Buddha vagy Univerzium! Egy biztos, hogy mi emberek ennek vagyunk a resze, es ezt tiszteletben kell tartani, s vannak Torvenyek amiket bekell tartani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!