Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » MIért felejtjük el az álmainkat?

MIért felejtjük el az álmainkat?

Figyelt kérdés
Vagy néha halványan emlkészünk rá de nem egészen .
2011. ápr. 8. 13:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
32%
Mert nincs rájuk szükség.
2011. ápr. 8. 13:46
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Totál felesleges információ, és lehetőség szerint az agy minden ilyet kiszelektál, hogy maradjon kapacitása annak, ami fontos. De egyébként is az álom a fejedben lévő emlékek változatos sorrendben való összeállása. Szóval ott van az a fejedben részekben, emlékszel rá, csak mindig másképp áll össze. :DDD
2011. ápr. 8. 13:48
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem felejted el, csak nem emlékszel rá. Mindig ott lesznek az agyadban, MINDEN megmarad az agyadban, semmit sem felejtünk el, csak valamit nehéz előbányászni.
2011. ápr. 8. 13:57
 4/13 anonim válasza:
59%
Márpedig nem azért van így, mert felesleges információ. Amúgy is annak az információnak amit naponta hallasz csak a 80%-a marad meg. és ez tény. az agyunknak kevesebb mint 60%at használjuk. tehát annak hogy nem emlékszel az álmaidra más oka van. az agyunknak a működése éjjel sokkal aktívabb, mint nappal mert az agyunk véd meg attól hogy minden icipici zajra felébredjünk. Ez mind tény. Már bebizonyította számtalan tudós. Erre a kérdésre viszont még ők sem tudnak pontos választ adni, hiszen még most is oly keveset tudun az emberiség eme szenzációs szerkezetéről: az agyról.
2011. ápr. 8. 14:04
 5/13 anonim ***** válasza:
nekem voltak olyan álmaim amikre évek után is emlékszem annyira éberek és megrázóak voltak de a legtöbbet a felkelésem után 2-3 órával elfelejtem.
2011. ápr. 8. 14:19
 6/13 anonim ***** válasza:
Én mindig emlékszem rájuk. Van pár amire évekre vissza tudok emlékezni, meg persze olyan is van amire nem, de ez mindennel így van amúgy, amivel nem foglalkozol azt elfelejted.. Én sokat szoktam gondolkodni az álmaimon (nem álomfejtés vagy ilyesmi miatt, egyszerűen mert érdekesek), biztos azért felejtem el kevésbé őket.
2011. ápr. 8. 14:51
 7/13 anonim ***** válasza:
én is mindig emlékszem rájuk. .:D
2011. ápr. 8. 14:57
 8/13 anonim válasza:
Mert szar a memórijád
2011. ápr. 8. 15:07
 9/13 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom,hogy hogyan emlékeztek minden álmotokra.

egy éjszaka kb 5-6 álomfázison mentek át, tehát minden reggel 5-6álomra emlékeztek? és másnap is? Kész adatbázis

2011. ápr. 8. 15:12
 10/13 anonim ***** válasza:
...miért felejtjük el más életeinket?
2011. ápr. 8. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!