Miért kelek fel arra félálomban, hogy álmomban zuhanok vagy leesek valahova?
én is álmodtam ilyeneket, még általános iskolás koromban. Azóta megszűntek, lassan 23 éve...
arra rájöttem, hogy valami megalázó helyzetbe fogok kerülni, vagy megalázást szenvedtem el még aznap, és utólag álmodtam ezt.
"Zuhanás a mélybe
A "zuhanásos" álmok azt jelzik, hogy valaki nem ura a helyzetének. Gyermekkorban gyakran érzelemhiányt jelez; fiataloknál a szerelemmel kapcsolatos bonyodalmat, pszichikai bajjal társulva. Felnőtteknél gyakran kíséri az az érzés, hogy egy régi probléma a jelenben visszatér. Ez a fantáziakép arra kell, hogy ösztönözze önt, hogy az életét szilárdabb alapokra helyezze, próbálja meg kielégíteni a vágyait, pótolni az felmerülő hiányosságokat, hogy elkerülje a tátongó mélységet, melybe "belezuhanhat" a valóságban is."
"Zuhanás
Sok ember álmodik ezzel, melynek értelmezéséhez fontos, hogy honnan zuhansz, és hová érkezel, vagy megérkezel-e egyáltalán. A zuhanás jelentése alapszinten az, hogy érzelmileg meginogtál, olyan esemény vagy hatás ért, amitől úgy érzed, elvesztetted a stabilitásod. Ez lehet egy csalódás barátban, eszmében vagy önmagadban is. Ha ezeket nem találod a hétköznapokban, akkor lehet, hogy az álom elkövetkezendő problémákra hívja fel a figyelmed: például akkor, ha véletlenül esel le valahonnan."
"Zuhanás
Többnyire olyankor zuhan az ember álmában, amikor képességeit vagy természetes vágyait meghaladó magasságba küzdötte fel magát, többet adott vagy mutatott a világnak magából, mint amennyit az ösztönei diktáltak. Az álom visszaröpíti őt a fájdalmas valóságba, ami félelmetes, hiszen „ha nem teljesítek elég magas szinten, akkor elveszthetem a szeretett személy (a szülő) szeretetét, ami fájdalmas élményeket juttat eszembe”."
Beírtam a google-ba, hogy: álom zuhan. Egy csomót kiadott.
24/L
Szia!
Előző vagyok. Most látom csak, hogy félálomban tapasztalsz ilyet. Szerintem amikor már majdnem alszunk, az agyunk csinál ilyeneket. Mint pl az a reflex ami előfordul nálam is néha, hogy mikor eleludnál, rúgsz egyet akaratlanul.
Szóval lehet, hogy valami funkciója változik az agynak, egyik fázisból a másikba lép.
Az ilyen "zuhanás" jelenthet légszomjat is.
Nem horkolsz te véletlenül? Lehet, hogy nem ártana egy alvásvizsgálat. Egy komolyabb horkolás agykárosodást is okozhat.
Ez egy meglehetősen érdekes jelenség, mert ez velem is elő szokott fordulni, méghozzá akkor, mikor már elalvás előtti félálomban vagyok. Olyankor azt érzem, hogy zuhanok, és valahova megérkezem, és akkor egy hírtelen nagy rángással felébredek még abból a félálomból is. Mostanában az életem inkább valahogy monoton alig történnek változatos események, és ez az éjszakai alvás során fejti ki a hatását na olyankor mikor álmomba zuhanok, akkor tényleg azt érzem, hogy elvesztem a stabilitásomat, vagy kicsúszik a talaj a lábam alól.
Szerintem kedves kérdező!: Neked is inkább jót tenne egy kis környezetváltozás.
Mondom: ezek előfordulása leginkább az élethelyzettől függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!