Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Szerintetek az álmoknak van...

Szerintetek az álmoknak van jelentésük?

Figyelt kérdés

tegnap 22:55
 1/2 anonim válasza:
100%

Igen, az álmoknak van jelentésük, de nem feltétlenül olyan módon, ahogy azt sokan elképzelik.

Miért? Mert:

-Az álmok tükrözhetik napi élményeinket és érzelmeinket.

-Segíthetnek az emlékek feldolgozásában és rendszerezésében.

-Hozzájárulhatnak az érzelmi egyensúly fenntartásához.

-Lehetőséget adnak az agynak kreatív problémamegoldásra.

-Betekintést nyújthatnak tudatalatti gondolatainkba és félelmeinkbe.

Azonban fontos megjegyezni, hogy az álmok jelentése erősen személyfüggő, és nincs univerzális álomszótár. Az értelmezésükhöz érdemes figyelembe venni az egyéni kontextust és élethelyzetet.

ma 00:11
 2/2 anonim ***** válasza:
50%

Igen, de ezt legtöbbször csak az álmodó tudja megfejteni, mivel az üzenet személyes.

Előfordul, hogy megfejteni sem kell, mert egész konktét dolgokról álmodik az ember. Én például rendszeresen álmodok jövőbeli eseményeket amik megtörténnek, és ez nem egyedi eset, több ismerősöm van ilyen, volt aki pl pénzt nyert sportfogadáson így, megálmodta a pontos eredményt, és előtte elmodta a baráti társaságnak, és viccből megtette tippmixen. Pontosan az lett az eredmény, és mindenkinek leesett az álla, mert egyébként nem volt reális (sokkal gyengébb csapat nyert simán, több góllal).

Sokan nem is tudják, hogy a jövőt álmodják meg, egy ideig én sem tudtam, aztán rájöttem amikor megtörtént az eseméy. Pl amikor dejavud van, az is egy olyan álom volt amiben már egyszer átélted azt az eseményt, csak elfelejtetted az álmot, mert nem minden álom rögzül, van amit ébredés után elfelejtesz, mert az ébredésnek annak a szakaszába álmodod amikor még nem kapcsol be a 'memóriád'.

ma 03:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!