Mit jelenthet ez az álmom?
Nemrég vesztettem el a nagyszüleimet elég rövid időn belül egymás után. Előbb a nagyanyámat aztán a nagyapámat. Világ életében lószekeren dolgozott. 4 évvel a halála előtt eladta a lovát, rá fél évre kezdett legyengülni. Ma vele álmodtam, ezenkívül csak egyszer álmodtam vele a halála után néhány nappal csak az arcát láttam és hogy nagyon dühös, azóta eltelt néhány hónap. Azt álmodtam, hogy dühösen hajt ki a lószekerével, mintha elege lenne mindenből és hiába próbáljuk megállítani nem lehet, a lószekér mellett volt mégis nagyon sebesen ment. Szóltam a szüleimnek, hogy gyorsan menjünk utána állítsuk meg, de azt mondták, hogy ők már elhagyják csináljon, amit akar. Én felszálltam egy buszra, úgy kezdtem el keresni, beesteledett rohantam egyik ablaktól a másikig, hátha látok valamit és egyszer csak megláttam egy pokrócot az árok partján, ami a szekeren volt. Leszálltam és hirtelen felébredtem, nem láthattam, pedig valószínű, hogy a nqgyapám volt és nem tudtam, hogy él-e még vagy meghalt.
Nagyon felzaklatott. Vajon mit jelent ez?
Lehet ez az ahogy a nagyapádat látod, mint karaktert, mint életérzést. Vagy legalábbis az élete végét. Ez az érzés, hogy nem valahova hajt, hanem csak ki mindenből. Elég erős kép.
És szép, hogy mész utána busszal.
De az is lehet, hogy csak visszatér a nomád életbe, ez a árok parton alvás kicsit utalhat arra is. Szóval, hogy lehet csak a civilizációs létből volt elég, amibe bekényszerítette ez a társadalom.
A gyász része, hogy vele álmodsz, próbálod feldolgozni a veszteséget. Szerintem a düh, amit rajta látsz az álmaidban, belőled jön, mert ilyenkor haragszunk magunkra, amiért nem tudtunk segíteni, amiért el kellett veszíteni. Hidd el, hogy ő nem dühös senkire. Mikor közeli hozzátartozóm meghalt, én először úgy álmodtam vele, hogy sír, és engem is feldúlt, mikor felébredtem, de igazából én voltam az, aki magában sírt. Ahogy múlt a gyász, álmodtam vele még néhányszor, akkor már jókedvű volt, a régi önmaga.
Remélem ha álmodsz még nagyapáddal, jobb álom lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!