Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Mi az oka hogy előre megszokta...

Mi az oka hogy előre megszoktam pontosan álmodni, hogy pár nap múlva mi történik velem?

Figyelt kérdés
És ugyanúgy történnek az események, ahogy álmomban. Ennek mi az oka?

okt. 15. 23:03
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%
Ezt a választ is megálmodtad?
okt. 15. 23:16
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem. :) általában munkahelyi dolgokat, ki mit fog ott mondani, stb. Csak nem tudom mi az oka.
okt. 15. 23:19
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom valami nahyon monoton, kiszámítható élrted lehet. Én is megszoktam álmodni a munkahelyi dolgokat sokszor. Full kiszámítható helyzetek vannak csak.
okt. 16. 07:43
 4/11 anonim ***** válasza:
Mert az álmaid is olyan unalmasak, mint az életed. Sajna, személyes tapasztalatból mondom. :(
okt. 16. 09:43
 5/11 anonim ***** válasza:
48%
Lottószámokat légyszi!
okt. 16. 09:54
 6/11 Szervizmérnök úr ***** válasza:
28%

Az emberek általában elfelejtik az álmokat, melyek egyébként is szimbolikusak, nem ilyen konkrét történések. A jövőt pedig egyáltalán nem lehet kitalálni, megjósolni.

Olyan lehet esetleg, hogy történik valami, de te utólag bele véled látni, hogy ezt már megálmodtad, pedig nem is volt ilyen álom. Hasonló:

[link]

"Mintha jártam volna már ezen a helyen korábban" - miközben pontosan tudod, hogy ez nem fordulhat elő.

"Mintha a jelen pillanat egyszer már megtörtént volna" - amire ugyancsak kevés esély van.

Leginkább ezekkel az érzésekkel lehet leírni a déjà vu-t - vagy a tudomány nyelvén paramnéziát - melynek létezését már a XIX. században több tudós is leírta. Szakkifejezésként pedig Émile Boirac francia filozófus vezette be.

okt. 16. 11:01
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem. Itt pontosan az volt a lényeg, hogy pl megálmodtam hogy egy munkatársam olyan helyzetbe került, hogy kirúgták, és álmomban is ugyanaz a párbeszéd történt, mint 3 nappal utána élőben. Elhiszem hogy dilisnek hisztek, én sem tudok rá reális magyarázatot adni, max hogy a tudatalattim előre hozta a történéseket álmomban.
okt. 16. 12:19
 8/11 A kérdező kommentje:
Nem monoton se az életem, se a munkahelyem, és lottó számokat sem álmodok meg, pedig jó lenne. :D Szimplán csak megrémülök hogy pont az zajlik le, mint álmomban.
okt. 16. 12:22
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem de ja vu formájában szokott ez jönni.
okt. 16. 13:57
 10/11 anonim ***** válasza:

Megerősítési torzítás.

Amúgy írd fel az ÖSSZES ilyen álmod, és mindig pipáld ki, ha bejön.

okt. 16. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!