Most csak álmodtam, hogy alvásparalízisem volt, vagy tényleg volt? :O
Miután lefeküdtem aludni kb. egy óra múlva történt ez (megnéztem az órát utána...). Szóval...
Az történt, hogy fölébredtem, felkapcsoltam volna a lámpát, de nem tudtam, azt hittem kiégett. Felkapcsoltam még kettőt, de azok sem égtek és rájöttem, hogy alvásparalízisem van és nagyon megijedtem, hogy ne történjen semmi rossz és imádkoztam is (ahogy szoktam mindig :D), hogy ne lássak semmi rosszat, "fölébredtem", az ágyamban feküdtem és kicsit szédültem. Ennyi... És az a furcsa, hogy végig hallottam ahogy a bátyám lélegzik (mert egy szobában alszunk), teljesen végig. Amikor meg úgymond felébredtem, akkor ugyanúgy lélegzett... Nem mintha nem kéne, csak végig hallottam. Még amikor úgymond alvásparalízisem is volt. De nem tudom, hogy tényleg volt-e, vagy csak megálmodtam... Bár akkor nem hallottam volna a bátyám azt hiszem.
13/L
Az alvásparalízis nevében benn van hogy paralízis = bénulás. Azaz ha ezt élted volna át akkor az lett volna hogy nem bírsz mozogni, csak tipikusan a szemedet tudod mozgatni. És közben általában valami ijesztő félelmetes dolog jelenlétét érzi az ember esetleg látja is, ami ellen így bénultan esélye nincs menekülni és ezért halálosan izgi élmény tud lenni :)...
A tied lehet csak sima álom. Semmi sem utal rá hogy ne lehetne álom. Álom közben is halhatod ami a külvilágban történik. Én is szoktam néha, pl ha valaki beszél miközben alszok...
Köszönöm. :)
Hát én eddig nem hallottam semmit álom közben és ez hangosabb volt mint "az életben" igazából. :) De lehet csak jobban érzékeltem...
jézus, hasonló nekem is volt. mostanában nem, de egy időben szinte minden este. olyan zuhanó érzést érzek, és én is azt, hogy nem tudok mozogni, pedig szeretnék. De a szememet azt hiszem nem nyitom ki, de mégis azt érzem, hogy ébren vagyok. és aztán ki is nyitom a szemem mikor el múlik!
volt olyan is, hogy valami hangot is kiadtam, mert kérdezte a párom, hogy mi baj van? de ez csak egyszer volt!
Akkor ez is az, vagy hasonló? És lehet ellene tenni?
22/L
Ami tudomásom szerint nekem alvásparalízis volt kb. 30 éve, abban tudtam mozogni (fejemre húzni a takarót), viszont nem jött ki hang a torkomon, akárhogy is akartam segítségért kiáltani, a vízió miatt (amit ámodthattam, csak valódinak éltem meg).
Nézz utána szerintem ilyen oldalakon (ill. itt is volt hasonló kérdés, amiben én is ajánlottam egy részletes oldalt).
Velem mostanában szinte minden éjszaka megtörténik.
Az a furcsa, hogy kb mindig ugyanabban az időpontban (3-4 között felébredek, s amikor visszaaludnék akkor jön egy nagyon erős félelem érzet (amelyet néha kisér valamien hanghatás, zugás, sipolás, néha valakinek a hangját hallom ahogy megszólít, vagy értelmetleül beszél) s ezután hiába próbálok eszmélni jön a teljes bénulás, s felerősödik a félelemérzet is. Ami még nagyon furcsa hogy probálok felkelni, s segítséget kérni, d sose jön ki semmi hang a torkomon illetve amikor ez történik semmilyen elektromos berendezés (telefon, kislépma, villany) nem működik a környezetemben A végén persze az ágyamban térek magamhoz, de teljesen valóságosnak tűnik minden. Illetve sokszor van olyan érzésem ilyenkor hogy van valaki (valami) rajtam kívül a szobában, s egyszerűen nem tudok védekezni ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!