Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Ezek a szimbólumok hogy...

Ezek a szimbólumok hogy függnek össze?

Figyelt kérdés

Mert valahogy számomra nem összeférhetőek...

Forrása a jelentéseknek: NLC álomszótár

"Víz

A tudattalanban rejtőző energia szimbóluma, amely az élet keletkezéséhez, fennmaradásához nélkülözhetetlen. Forrása általában nem tudatos. Megjelenési módja utalhat problémára is (például piszkos). Alaktalansága miatt a Káosz szimbóluma is (amelyből a Rend alakul, majd ismét szétbomlik). Női karakterű, a teremtés, a születés lehetőségét rejti. Cardanus: Ha folyik: az életút. Inni belőle: halál (de a tanult embernek isteni bölcsesség). Cayce: Minden élőlény anyja, a megtisztító erő. Ókori Egyiptom: A tisztaság."

"Mocsár

Élete nehéz szakaszban van, minden kis lépéshez nagy erőfeszítés szükséges. A mélyből (múltból) fenyegető lények bukkannak fel, velük egyenként kell megküzdenie."

"Napozni

A természet energiáival feltöltődni. Egészség, teljesítőképesség – sajnos, néha tunyaság." ???

"Gödör

Veszélyek kísérik útján, érzelmei mélypontra zuhanhatnak, bánat és magány leselkednek közelében. Egyenesedjen ki, tekintetét szegezze előre, és induljon el valami cél felé."

Még többet is fel tudnék szimbólumot sorolni, de ezek a fő motívumok szerintem.

Ezek valahogy nem, vagy csak részben függnek össze.

2022. máj. 3. 15:11
 1/10 anonim válasza:
88%
Mi ez a hülyeség?
2022. máj. 3. 15:16
 2/10 A kérdező kommentje:
Mint mondta, NLC álomszótár. Azt másoltam ide be... ha nem tetszik, nem akarsz válaszolni, akkor légy szíves keress más, számodra értelmesebb kérdést.
2022. máj. 3. 15:19
 3/10 anonim ***** válasza:

Légyszíves az álmot írd le, ha álomfejtésre vonatkozik a kérdés!

Azért, mert most a szótárból ideraktál 4 szimbólumot leírással összefüggéstelenül, de a víznél például le is van írva, hogy nem mindegy hogyan jelenik meg. Simán öszerakom neked legalább háromféle magyarázattal ezeket a szimbólumokat vaktában, de annak semmi értelme nem lenne. Például napozás közben a mocsárban egy pohár víz volt nálad, amit gödörbe öntöttél. Vagy csak simán egy tó melletti mocsárban napoztál és megnyílt alattad a föld. Nem mindegy.

Emellett pedig az is nagyon fontos, hogy miket éreztél az álombeli történésekkel, helyekkel, szimbólumokkal kapcsolatban. Mert egy mocsaras vidéken felnőtt embernek hiába mondja bárki is, hogy ez a nehéz élet, meg sötét múlt, leragadás jelképe, ha őneki egy boldog gyerekkora kötődik oda, és az álmában a mocsár nem sötét és veszélyes, hanem élettel teli volt mondjuk.

2022. máj. 3. 16:40
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nők Lapja Café, mint forrás:D Bár ebben a kategóriában nehéz érdemi forrást felmutatni, ezt elismerem.

Az a gond, hogy az álomfejtésnek így ebben a formájában semmi értleme. A tárgyak, helyek, jelenségek olyan jelentéssel bírnak, amivel megtöltjük őket. Pl egy olyan álom, ahol a vízbe ugrasz egy bombát, egész más jelentéssel bír egy úszónak, kajakosnak, mint egy úszni nem tudónak vagy víziszonyosnak. Megint más egy kereszténynek, egy sivatagban élőnek és egy úszómesternek.

Ha álomfejtésről van szó, elsősorban a viszonyulást kell elemezni, nem magát a tárgyat vagy jelenséget.

Hiába jelképez a mocsár nehéz haladást, ha pl egy városi soha a büdös életben nem járt még mocsárban, de pl a tömeg vagy az útlezárás ugyanazzal a jelenséggel bír.

Sőt, pl tavaly voltam a Tisza tónál mocsárjáráson, gyönyörű volt, és tény, hogy nehezen lehetett haladni, de számomra a természet termékenységét, tisztaságát, vadságát jelenti, a nehéz haladás pl sokadlagos asszociáció.

Szóval én azt javaslom ne fecséreld az idődet ilyen "szimbólumok" tanulmányozásával. Sokkal többet mond el egy álomról, ha el tudod modnani mit éreztél minek kapcsán.

2022. máj. 3. 18:35
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

Ez álomszótár.

Szerinted egy magyar angol szótárba is összefüggnek a szavak?

Aladár

Alma

Almoz

Jééé ezek nem függnek össze.

Hát ez beszarás.

Igen, mert csak random szimbólumok, mert ez a szótár...=szimbólumok sorakoztatása és definiálása.

2022. máj. 3. 23:01
 6/10 A kérdező kommentje:

Nagyon frusztráltak vagytok úgy látom... elnézést hogy merek összefüggéstelen dolgokat álmodni és rákérdezni, holmi bóvli oldalakat behivatkozva... és úgy egyáltalán az álmaimra a választ keresni, nem csak birkamód élni bele a világba.

Még1x, elnézést...

#5 nyilván a jelentéstartalmára gondoltam, hogy nem mind függ össze egymással, nem ad egészet, pedig az álmok lényege 90%-ban az, hogy jelez.

Ja de hát ez csak az én skizofrén, csökött agyamban él csak, aki hisz az ilyen ezós baromságokban...

2022. máj. 4. 06:18
 7/10 anonim ***** válasza:
Bbbbbboooocs, hogy konkrétan leírtam hogy kell pszichológiailag értelmezni az álmokat, legközelebb majd helyeselek arra amit írtál és annyi.
2022. máj. 4. 09:41
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de itt csak te vagy frusztrált.

Senkinek nem az a baja, hogy te hiszel az álmod jelentéstartalmában.

Az a baj, hogy nem az álmodat írtad le, hanem négy darab szimbólumot. Ebből nekem vissza kéne fejtenem, hogy mi volt az eredeti álom, hogy összefüggést tudjak mondani. De azt csak te tudod, hogy mit álmodtál, hiszen te álmodtad, nincs az agyunk összeköttetésben.

Szívesen segítek, de nem akarom 4 db szimbólumra rávetíteni a saját elképzelésem, így 1000%, hogy téves fejtés jönne ki.

2022. máj. 4. 13:44
 9/10 A kérdező kommentje:
#8 Köszönöm a normális választ, akkor privátban leírom.
2022. máj. 4. 13:49
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem le se esett, hogy ezt te álmodtad.

Azt hittem fogtál pár szimbólumot és arra kérdeztél rá, hogy hogy függnek össze, de nem írtál tulajdonképpen semmit, ami arra utalna, hogy összefügnének, vagy hogy szerepeltek egy álomban:D

Konkrétan ha visszaolvasod a kérdést, nem szerepel benne, hogy álmodtál valamit és az álmodban ezek szerepeltek:D

2022. máj. 4. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!