Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Miért riadok fel ha álmomban...

Miért riadok fel ha álmomban veszély helyzetbe kerülök?

Figyelt kérdés
Korábban nem fordult elő de mostanában rendszeressé vált. Ma ki voltam emiatt, mert az álom maga érdekes volt de hirtelen veszély közeledett és hirtelen felriadtam. Pedig még bőven tudtam volna aludni és utána kelnem kellett. Maga a veszély se volt igazi rémálom szerű de inkább a félelem. Beszélgettem egy kis bódé kinézetű büfében közben az időjárás kint borultabb lett, ettem a menüt majd 2 maszkos alak bejött és itt megszakadt az álom. Több álmomban is így volt hogy még nagyon nem volt semmi ijesztő csak valami veszély közeledett. Mi lehet ennek az oka, hogy érhetem el ha lehet, hogy ne riadjak fel hanem folytatódjon az álom? Mert ma levert a víz és ziháltam pedig annyira nem volt bennem félelem érzet. De az álomban érdekes volt a hirtelen felbukkanó ginkgo biloba levél :D. Kedvenc levelem de annyira nem foglalkozom vele, hogy álmodjak vele, sőt mostanában egyszer sem.

2022. ápr. 30. 15:52
 1/5 anonim ***** válasza:
Sokszor álmodom veszélyes helyzetekről, és van, amikor emiatt sokszor riadok fel, akár 3-4x is. De aztán nálam folytatódik az álom. Pedig gondolhatod, nem azon töröm a fejem, hogy folytatódjon, magától történik a dolog. Szerintem ember válogatja, és nem lehet befolyásolni, de ez persze nem cáfolhatatlan.
2022. ápr. 30. 17:39
 2/5 anonim ***** válasza:
14%

A szervezet önvédekező képessége miatt riadsz fel.

Ugyanis ha álmodban meghalsz akkor meghalsz a valóságban is.

2022. ápr. 30. 18:24
 3/5 anonim ***** válasza:
Mert nem tudod, milyen érzés meghalni, így azt nem tudod megálmodni.
2022. ápr. 30. 18:29
 4/5 anonim ***** válasza:
2-es ezt ugye nem gondoltad komolyan?
2022. ápr. 30. 19:23
 5/5 anonim ***** válasza:

Stresszesebb vagy a szokásosnál, ezért alapból van benned egy feszkó, ami valamilyen módon megjelenik az álmodban. Az álomban a képi megjelenítés konkrét veszélyként értelmeződik, a szervezet adrenalin termelésével reagál, bekapcsolt a szimpatikus idegrendszeri hatás (ami az alap stressz-szint miatt amúgyis aktívabb a szokásosnál) és úgy reagálsz ahogy minden élőlény veszélyhelyzetben: éberré válsz.

A zihálás (és gyanítom megnövekedett pulzus) egyértelmű szimpatikus idegrendszeri tünet.

A megoldás: próbálj csökkenti a stressz-szinteden. Sajnos vagy nem sajnos ez azt fogja okozni, hogy az ilyen izgi álmok is eltűnnek, vagy nem lesznek annyira jelentősek, hogy melékezz rájuk és hatást gyakoroljanak rád, mivel paraszimpatikus irányba tolódik az idegrendszered, nyugodtabb vagy, és így a tested is jobban lecsatlakozik az agyadról álmodás közben, azaz kevésbé reagál az álmok tartalmára.

Szokásos tanácsok: lefekvés előtt 2 órával már ne nézz képernyőt, ne egyél, 18-19 fokos szobahőmérséklet, forrófürdő , stresszkezelési praktikák, problémák körülményekhez képesti kiküszöbölése vagy legalábbis lazábban vevése, stb...

2022. máj. 1. 00:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!