Melyikek a legjobb ésper legnépszerűbb álmokkal foglalkozó oldalak/blogok?
Elsősorban magyar nyelvűekre gondoltam, de jöhet angol is, bár olyanokat találtam jópárat. Témáját tekintve lehet bármi, ami álommmal kapcsolatos, álomfejtés, tudatos álmodás... stb.
Köszi előre is!
Álomszótárak: Sok van, mindegy melyiket használod, kb. ugyanazt írják. Nekem ezek általában lefednek mindent.
- nlc álomszótár
- alom.puha.hu
- Krúdy álmoskönyve (az örök klasszikus, sok leírás, blog alapszik rajta, nekem papír alapon van, de neten is megtalálható)
Oldalak, blogok:
- a Dormeónak van egy cikkgyűjteménye: "Dormeo álomfejtés" így meg lehet találni a googleban. Nem egy nagy dolog, nyilván reklámcéllal készült listák vannak rajta leginkább, de érdekes.
- almokjelentese.hu - Erősen épít Krúdyra. A szimbólumokhoz legtöbbször hozzátesz modern értelmezéseket is. Szótára és blogja is van. Az álomfejtés módjait is érinti, sokféle szempontot érint. Viszont sok a hiba és a reklám az oldalon, ami kellemetlen. Kicsit nehezen átlátható.
- Az astroneten is van álomfejtés rovat, itt a tudatos álommal is foglalkoznak a szimbólumok értelmezése mellett. Különböző álomfejtő módszerekről is ír. Az előbbi blognál modernebb, szerintem áttekinthetőbb is.
Nehéz igazán jó, érdekes blogot találni, ami nem ugyanazt szajkózza, mint a többi. Van még egy egész jó aplikáció is telefonra ingyen: Álmok tarotja. A lapok tipikus álomképeket, szimbólumokat ábrázolnak, van róluk leírás is. Vannak benne reklámok, de talán elviselhető mértékben.
Mindig fenntartásokkal kell kezelni az értelmező oldalakat, hiszen minden álom egyedi. Mindenkinek van egy egyéni szimbólumrendszere attól, hogy egy kultúrában élünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!