Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Mit jelenthet ez az álom?

Mit jelenthet ez az álom?

Figyelt kérdés

Vonattal kapcsolatosan találtam álomfejtéseket a neten. Viszont egyik opció sem passzolt az én álmomhoz.

Tehát úgy történik az álmomban hogy várok a vonatra egy csomót, megjön, aztán az ajtó kinyílik, de hatalmas terület van a padka és az ajtó között, tehát ugranom kell. Biztos vagyok benne, hogy át tudom ugrani, mégsem sikerül, beesek a vonat alá. Nem a sínekhez mert olyan nem szerepelt az álomban, csak konkrétan a vonat alá. És éppen elindul a vonat, azt hiszem, hogy meghalok, de a vonat alján mégis olyan helyre kapaszkodok fel, (mert nem engedem, hogy elmenjen, nem akarom lekésni) hogy nem késem le a vonatot és megyek vele a tovább, az aljára felkapaszkodva, de mégsem a kényelmes üléseken, bent.

Érzem, hogy erős jelentése van ennek az álmomban, mert pontról pontra megmaradt bennem, hogy mi történt. (És nem azért mert, meghalhattam volna a vonat alá esve, a haláltól egyáltalán nem félek, az álmomban sem féltem.

2022. febr. 25. 11:16
 1/3 anonim ***** válasza:
24%
semmit se jelent, csak egy alom volt
2022. febr. 25. 12:19
 2/3 anonim ***** válasza:
76%

-Vonat-életedben egy lehetőség amire régóta vársz.

-ugrasz de alá esel-próbálsz vele élni, de valami csak nem jön össze

-alá kapaszkodva csak utazol rajta-talán hajtod, hogy csak úgy alakuljanak a dolgok, hogy élni tudj a lehetőséggel. Vagy összejön, de mégsem egészen úgy ahogy vártad, ahogy lehetett volna.

De ez csak egy lehetőség a magyarázatára.

Van egyáltalán ilyesmi az életedben?

Minden álom magyarázatát a saját életünkben, gondolatainkban kell keresni.

2022. febr. 25. 14:17
 3/3 anonim ***** válasza:

A vonat az életút, életcél szimbóluma, de a kötött pálya miatt a lineáris sorsé és a konformitásé is. Ráadásul a vonatvezetéséhez az átlag ember nem sokszor jut, így az irányíthatatlanság is a vonat szimbólumához tartozhat. Különböző vonatokra felszállni különböző életszakaszokat, lehetőségeket jelölhet.

Sokat vársz erre a vonatra. Valahova már nagyon el akarsz jutni, tovább akarsz lépni esetleg a jelenlegi állomásodról. Lehet, hogy számodra nem is a konkrét cél a fontos, csak a mihamarabbi elindulás. Erre több jel is utal, nagyon nem akarod lekésni a vonatot, akadályba ütközöl, és a vonat alján is hajlandó vagy utazni, ráadásul nincs kötött pályád.

A szakadék a peronok között egy akadály, próba, ami nem sikerül, amit pillanatnyi megingás, bizonytalanság követ. A sínek nélküliség is egyfajta bizonytalanságérzet, támogatás hiányát is jelentheti.

Mégis erős akarattal az utazást választod egyedül, mostoha körülmények között.

Fontos lehet az is, hogy ez az álom visszatérő-e? Mert mindig ugyanarra a vonatra szállni azt jelenti, hogy újra és újra ugyanabban a mókuskerékben vagy. Nem fejlődsz, nem találod a jó megoldást, csak ugyanazokat a hibákat követed el. Ebben az álomban pedig az látszik, hogy küzdesz valamiért, ami borzasztó kényelmetlen végül.

A nem a síneken való haladás, és a vonat alján utazás is még jelentheti azt is, hogy járatlan úton próbálsz haladni, ki akarsz lógni a sorból, vagy arra kényszerülsz, hogy kilógj a sorból, de vállalod ezt valamiért. Viszont egy ilyen álom után kérdéses, hogy a tudatalattid nem azt próbálja-e üzenni, hogy ez egy kilátástalan, szenvedéssel teli út egy bizonytalan, talán értelmetlen célért, amibe görcsösen kapaszkodsz.

Nyilván ez az én gondolatom a leírásod alapján. Vizsgáld meg, hogy mit éreztél az álmodban a különböző helyzetekben (várakozva, ugorva, kapaszkodva), ha még vissza tudsz emlékezni. Ez nagyon fontos a megfejtéshez. Gondolkozz el azon, hogy mik most a fontos feladataid, mi van most az életedben, min akarsz változtatni, ami ennyire felkavarhat. Milyen területen foglalkoztat a továbblépés lehetősége esetleg? Ragaszkodsz-e most valamihez görcsösen? Esetleg van-e valami egyedi szimbólum, ami neked nagyon mást juttat eszedbe, mint a leírások. Remélem segítettem!

2022. márc. 21. 02:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!