Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Fejszével álmodni aminek...

Fejszével álmodni aminek kitörik az éle ?

Figyelt kérdés

Azt álmodtam, hogy a párom(ferfi) megkért vágjak fát.Az első ütésnél viszont a fejsze éle kitört a helyéről. Az álom olyan valóságos volt. Hallottam az udvarban a kutyát, a tyúkokat. Olyan mintha éreztem volna a fa illatát.

Krúdy álmoskönyvében viszont csak szerencsétlenséget ír a fejsze.

Érdekelne mit jelenthet ez az álom olyan valóságos volt.

2022. febr. 17. 09:48
 1/3 Grimfox ***** válasza:
74%

Egy feladaton nyers erővel akarsz felülkerekedni, de vagy a feladat olyan, hogy ez nem lehetséges, vagy az erőd kevés hozzá.

Legalább is ez az én gondolatom a dologról az álomkörnyezet alapján. Valószínűleg a "kevés erő" áll közelebb a valósághoz, mert a feladat favágás képében jelent meg, ami pedig olyan munka, ami erőt igényel. A fejsze egy szerszám, eszköz, a való életben az a mód, megközelítés, ahogy te meg akarod oldani a problémát.

2022. febr. 17. 10:03
 2/3 anonim ***** válasza:

Hmm, érdekes.

A favágás tipikusan maszkulin meló, és bár ott a férj, mégis téged kért meg ennek a szerepnek a betöltésére. (Én is vidéki lány vagyok, felvágtam több köbméter tüzifát telente, de it most archetípusokról van szó)

A nyele eltörhet nyers erőtől, de a kérdező a fém rész élezett részéről beszél, már ha jól olvasom.

Nyers erő nem viszi ki azonnal a fejsze élét, viszont ha nem rendeltetésszerű dolgokat vágsz vele, pl követ, fémet...

Vagyis szemmel láthatólag mindent jól csináltál egy olyan feladatnál, amit bár nem rád szabtak és talán pont az aki megkért, rátermetebb lett volna. Valami érthetetlen okból félresiklott, elromlott.

A tüzifa egy elég elemi dolog, kötődik a biztonsághoz, az otthon melegéhez, de ez egyértelműen az a küzdelmes rész, ahol meg kell dolgozni érte.

Remélem ez segít

2022. febr. 19. 21:28
 3/3 Grimfox ***** válasza:
100%
A baltára értettem, hogy a nyers erővel való feladatmegoldás szimbóluma. Az, hogy a balta mely része sérül, az nehezebben értelmezhető. A balta nyele az, ahogy fogást talál rajta, ahogy irányítja a kifejtett erőt. A balta feje az, ami a munkát végzi, ez találkozik a feladat tárgyával. De itt inkább egészében a balta a szimbólum, és az, hogy megsérül. Nekem ebből az jött le, hogy noha a feladatot nyers erővel próbálja megoldani, és valószínűleg az is kell hozzá, az ő ereje nem elégséges.
2022. febr. 20. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!