Bibliát akartam venni álmomban?
Európa kultúrája a görög-latin-keresztény kultúrán alapszik.
A képzőművészetből sem érthetsz meg, szinte semmit, ha nem ismered
a bibliai történeteket.
Felsőbb igazságot keresel, de nem találod, és úgy érzed, külső erők akadályoznak benne.
Tudom, hogy a biblia nem felsőbb igazság, de az európai ember számára gyakran ezt jelenti. Hiába nem világod a kereszténység, a kuktúrkör, amiben leélted az életed, erre alapszik.
Hidd el, szeretni fogod a Bibliat is. Biztosan van valami infó benne amire szükséged van, es ezert kaptad ezt az álmot.
Egyébként engem fejenvagott az a felismerés, hogy a "Kezdetben vala az ige, es az ige testté lőn" mondat szinte magyarázza/leírja/aláfesti Higgs prof részecskefizikus többévtizedes kutatási témáját, 2013-ban fizikai Nóbel-díjat kierdemelt felfedezését. Bozonok, keress rá! Van jo youtubeon magyar előadas erről. Tök jó a Biblia en nagyon szeretem. Ám javaslom hogy a katolicizmustól elvonatkoztatva olvasd. Szabad ésszel, nyitottan. Akkor varázslatos élmény:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!