Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Miért nem emlékszem soha az...

Miért nem emlékszem soha az álmaimra?

Figyelt kérdés

Az nem igaz, hogy soha, de kizárólag akkor, ha előtte felriadtam, és úgy alszom vissza, vagy ha délután alszom el.

Bajnak nem baj, legalább nincsenek rémálmaim, csak nem értem, hogy miért lehet ez.

2021. aug. 31. 12:10
 1/3 anonim ***** válasza:
50%
Én kb két évente emlekszem arra, hogy mit álmodtam.
2021. aug. 31. 12:16
 2/3 anonim ***** válasza:

Rémálmaid akkor is vannak ha nem emlékszel rá. :'D

Egyébként ez természetes, hogy nem jegyzed meg mindet.

2021. aug. 31. 16:22
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem jegyzed meg, mert nem tulajdonítasz neki különösebb figyelmet, és így az agyad sem érzi fontosnak, nem fogja eltárolni az infókat.

Ezért szokták javasolni az álomnapló vezetését, mert azzal gyakorlod az emlékezést, és a figyelmednek köszönhetően egyre több részletre fogsz emlékezni.

Amikor az éjszaka közepén felriadsz, és visszaalszol, szinte biztos, hogy REM fázisba kerülsz, ezt pedig tudatos álom elsajátításához szokták alkalmazni, mivel akkor vagy leginkább tudatodnál és legközelebb az alvás állapotához, így szó szerint belealszol az álomba.

2021. aug. 31. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!