Ez mit jelenthet?
Nagyjából olyasmit, hogy te visszavágysz abba az állapotba, amit a gyerekkorodban éltél meg. Nem feltétlen külső állapotról van szó, inkább belső állapotról. Viszont annyira elidegenedtél attól az állapottól, hogy ez a gyermekkori én már nem képes azonosítani magát veled.
Másik eshetőség ha a gyerekkori éned élete nem volt túl kellemes, te pedig visszatekintve együtt tudsz érezni a régi éned problémáival, és vigasztalni próbáltad az öleléssel, de benne még nem fejlődött ki a bizalom, és számára a közeledésed inkább riasztó volt, mint megnyugtató. Mivel nem írtál arról, mi a különbség a mostani, és a gyermekkori helyzeted között, ennyi ötletem van. Azt persze fontos tudni, hogy a mostani, és a gyermekkori éned is jelen van benned, és ez egyfajta belső ellentét a két életszakasz között.
Karinthy tipizál, márpedig nem lehet az emberek álmait skatulyázni.
Az elmondásod alapján egy kérdésem van , külső szemlélőként élted meg vagy belülről , érzésekkel ?
Köszönöm szépen a segítő válaszokat!
Nagyjából magamban is összeraktam a képet. Álmomban kb.5éves énem volt, aki a korához képest nehéz időszakot élt meg. S én azért nyúltam felé, hogy megvigasztaljam, biztonságot, segítséget nyújtsak neki. Csak nagyon fájt, ahogy elutasított. Az elutasítás pedig pont azért lehetett, mivel akkoriban felnőttektől kaptam sérelmeket, így a kisénem nem mert megbízni bennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!