Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Ilyen veletek is van? Mit...

Ilyen veletek is van? Mit tudok csinálni?

Figyelt kérdés

Nem egészen álomfejtés, de nemtudtam jobb kategóriát.

Szóval az van, hogy sosem próbálkoztam a tudatosálmodással az utóbbi időt leszámítva. De nagyon régóta van nekem olyan, hogy (álmomban mindig üldöznek, komplett horror, thriller -istentudja még milyen- történeteket legyárt az agyam külön erre a célra) az álom közben rádöbbenek, hogy alszom. Csakhogy ezen a ponton nekem már mindig annyira elegem van, hogy reflexből gondolkodás nélkül szinte, csak realizálom és megpróbálom magam felébreszteni. Megrázom erősen a fejem álmomban. Néha nem megy rögtön és többször kell, már felkelve is szinte beleszédülök.

Tudatosnak nevezném ezt is, mert végülis tudom, hogy álom, de még se mert nem maradok ott túl sokáig ezután. Legtöbbször elsőre felkelek, néha kicsit tovább tart, de sose annyi ideig, hogy azt is lerealizáljam, hogy amúgy ez tök buli. Valahogy arra is rákéne döbbennem, hogy onnantól nem kell menekülnöm, mert már nem bánthat semmi. De csak felébredve fogom a fejem, hogy egek már megint elszúrtam.

Ezzel mit tudok kezdeni? Vagy ezt js csak álmodom? Ha tényleg rájövök, hogy alszok és feltudom magam kelteni, akkor a menekülési kényszer miért nem múlik rögtön el?

2021. ápr. 20. 07:19
 1/2 anonim ***** válasza:
Mivel amigdalád beriassza az agyadat mivel nem tudja hogy alszol e vagy ébren vagy összezavarodik és ezért érzed rosszul magad. Légzésed szapora lesz szív verésed felgyorsul, szédülsz amit te álomban úgy élsz meg hogy üldöznek ezt hívják alvásparalízisnek és mindenki át éli néha csak nem emlékeznek rá ébredés után. Ez természetes emberi reakció.
2021. ápr. 22. 10:50
 2/2 anonim ***** válasza:
Majd akkor nem ébredsz fel ha te leszel a fonok es nem tudatalatti
2021. ápr. 22. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!