Szerintetek mikor "tűnik majd el" a volt feleségem az álmaimból?:)
7 éve váltunk el a volt feleségemmel. Nem volt "sima" a válásunk, eléggé elhúzódott, sok vitával...:(
Ha ébren vagyok, már nem tudom elképzelni a közös életet Vele, azonban gyakran visszatér az álmaimban: újra együtt vagyunk, mert kibékültünk, és mindig elmondjuk, hogy mennyire szeretjük egymást.:(
Azt szokták mondani, hogy az idő majd segít a veszteség feldolgozásában, de úgy tűnik, hogy az én tudatalattim még mindig nem akarja elengedni Őt.
Ti mit tanácsoltok?:)
Köszi:)
38/f
Majd, mikor jön egy nagyobb szerelem.
Az kitörli.
Nem tudni.
Én már 4 éve nem vagyok együtt az egyik exemmel (összesen 2 és fél évet voltunk együtt), de néha sajnos még mindig álmodok vele.
elvarratlan szálak, álomban kibomlanak
írd le az álmokat naplóba magadnak, akkor "kint lesz" és nem tombolnak, mikor a racionális fékező tudatrész ki van kapcsolva.
Ha fáj még a dolog, kellene egy jó lelki segítővel néhány beszélgetés. Mert az még elgurul, hogy éjjel álmodban előjön, de sajnos a tudatalatti tud a legrosszabbkor is, atavisztikusan feltörni.
József Attila:
"Az éveket, mik sorsom összetörték,
reám zudítja minden pillanat."
Lehet, hogy soha.
Én is 38 vagyok, de még a 18 éves korombeli csajaimmal is álmodok néha.
De szvsz nincs ennek semmi jelentősége.
Köszi a válaszokat, tippeket mindenkinek!
#1: igen, ezt olvasom mindenhol, hogy majd az idő segít, meg a következő kapcsolattal majd el tudom engedni
#2: vsz akkor még mindig nem sikerült feldolgoznom:(
#3: mikor vissza tudok emlékezni az ilyen álmaimra, nem gondolok olyasmire, h sajnos megint álmodtam Róla
#4: vsz igen, az lehet, amit írsz: a párkapcsolat fogalma kötődik hozzá - mióta elváltunk, nem kerestem társat. Köszi!:) Bár Freud azt vallotta, h az álmaink a vágyteljesítés rejtett kísérletei, szerintem én nem vágyok arra, hogy újra együtt legyünk. De lehet, h mélyen mégis, csak próbálom racionálisan elnyomni?
#5: mikor ébren vagyok, akkor nem gondolok ilyesmire egyáltalán. Nem foglalkoztat, nem gondolkodom rajta.
#6: igazad van Neked is - nem tulajdonítok nagy jelentőséget a dolognak, csak érdekelne, miért "tér vissza" rendszeresen álmaimban.
#7: én nem akartam elválni, csak Ő akart - talán ezt a tényt nem tudom elfogadni a mai napig sem
Freud úttörő volt, de nagyon ráfeszült a vágy témára. Jung elméletei már jóval kiforrottabbak, és használhatóbbak, mint Freudé. Valószínű nem azért álmodsz vele, mert vágysz rá, nem biztos, hogy vággyal kapcsolatos az asszociáció. Lehet hogy például a "feleség" fogalomra a tudatalattid automatikusan a volt feleségeddel asszociál. Ez csak példa, hogy érzékeltessem, nem feltétlen vágy az, amire utal a volt feleséged az álmaidban. Az emberi elme alján tényleg vágyak vannak, az alatt pedig ösztönök, és testi késztetések, kényszerek, de az ember életét sokkal több, és elvontabb dolog alkotja, amik nem feltétlen ezekből az alap ösztönökből fakadnak. Freud emberállat szintjén gondolkodott, és kifejezetten a szexuális ösztönökre igyekezett mindent visszavezetni. De ez a megközelítés minden, csak nem kielégítő, és egész.
Persze nem zárható ki, hogy elfojtod a vágyat, hogy megint együtt legyetek, de ennek nem csak az álmaidban lenne nyoma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!