Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Az álmoknak mennyi valóságalap...

Az álmoknak mennyi valóságalapjuk van?

Figyelt kérdés
Ha álmodok valamit, annak mennyi az esélyes hogy bekövetkezik amennyiben valami pozitív dologról álmodtam? Valaki megfigyelte már, hogy az álmai valóra váltak, vagy csak álom maradt esetleg épp az ellenkezője?

2020. szept. 2. 16:43
 1/10 anonim ***** válasza:
75%
Semennyi. És ez nem trollkodás. Az álmok a saját agyadban jönnek létre. És pontosan ugyanannyira ismered a jövődet most ébren, ahogy ezt olvasod, mint álmodban. Így végig tudod gondolni ezt, és érted?
2020. szept. 2. 17:07
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Időnként sok, amikor az embernek valami lényeges probléma kerül az életébe, akkor az álommunka során ennek sok eleme kerül bele az álmokba, az álmodó számára esetleg megfejthetetlen módon összekapcsolódva. Még fiatal koromban egyszer egy ismerős lány mondta el az álmát, mert tudta, hogy álmokat is elemeztem hobbiként. Lényeg az, hogy az elmondás alapján könnyen rájöttem miről volt szó. Az illető csoporttársam összeszűrte a levet egy fiú csoporttársunkkal, aminek abortusz lett a vége és ebből az álommunka során egy egészen zavaros, de a fő elemeket tartalmazó álomra került sor. Az illető mindenesetre azt kérte, hogy maradjon köztünk a dolog. Ott maradt, a mai napig.
2020. szept. 2. 18:12
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer azt álmodtam, hogy a garázsba éjszakára becsuktam egy fecske párt. Elég erős érzések utaltak álmomban, így aznap reggel le is mentem megnézni mi a helyzet. A két fecske bent töltötte az éjszakát a bezárt garázsban. Döntsd el magad mit jelent egy álom. Igaz ilyen esetre csak erre az egyre emlékszem.
2020. szept. 2. 18:45
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én írtam az első hsz-ben, hogy nincs valóságalapjuk. Legalábbis úgy, hogy a jövőt nem tudják megmondani, ez tény. Viszont mesélek valamit, ami döbbenetes volt számomra.

Előzmények:

az autómnak hónapok óta nem találtam a forgalmiját, ami ugye elég fontos, hogy meglegyen. Úgy voltam vele, hogy biztos eltettem valahova, majd előkerül. De csak nem került elő. Egy nap elkezdett idegesíteni ez, és meg akartam keresni, de sehol nem találtam, mindent áttúrtam. Azzal a gondolattal feküdtem le, hogy muszáj lesz megtalálnom. (Ez egy kicsit már agykontroll, bár nem tudatos volt.)

Az álom: álmomban tovább kerestem a forgalmit, és átnéztem az autót is (ami amúgy nem jutott volna eszembe). Mivel álmomban nem volt olyan nehéz bonyolultabb, nehezebben elérhető helyekre is benézni, valahogy olyan szögből láttam, ahonnan gyakorlatilag elég nehéz lett volna, az anyósülés ülőlapja felől. (Így akkor tudtam volna megnézni, ha ráfekszek fejjel az üléslapra kb.) Szóval kinyitottam a kesztyűtartót, és akkor láttam, hogy a kesztyűtartó rekesz és a műszerfal teteje között a kesztyűtartó nyitott állapotában keletkezik egy kis rés, mint egy kis rés, amit ha rendesen ülsz az autóban, nem is lehet látni. Egy pont akkora rés, ahova be lehet csúsztatni a forgalmit, ha figyelmetlenül tennéd be a kesztyűtartóba.

Nagyjából ennyi volt, amire emlékeztem, de erre teljesen tisztán.

A valóság: ahogy felébredtem, gyorsan leszaladtam a garázsba, hogy megnézzem, mielőtt véletlen elfelejteném, hogy ezt álmodtam. Kinyitottam a kesztyűtartót, kitapogattam, és basszus, tényleg ott volt egy rés. Benne az elveszett forgalmival. És tuti, hogy soha nem találtam volna meg, mert eszembe sem jutott volna...

DE! Ez nem jóslás volt, nem üzenet az univerzumtól, hanem az agyamnak sikerült előkotornia az utolsó információt, amikor a forgalmi a kezemben volt. Hogy hogy, na az rejtély.

2020. szept. 2. 19:07
 5/10 anonim ***** válasza:

Az emberben a tudattalan agy nem felejt soha, amíg ép állapotban van. Mindenre emlékszik, ami valaha is történt veled.

Álmodban előfordulhat, hogy hogy ha egy problémával foglalkozol, amit ez az agy már ismer, akkor elküldi neked a megoldást. Ugyanígy előfordulhat "megérzés" - tehát amikor az agyad már megfigyelte egy másik ember vagy más élőlény viselkedéséből, hogy mire számíthat tőle, csak a tudatodig még nem jutott el.

2020. szept. 2. 23:27
 6/10 anonim ***** válasza:
60%
4: egy előtti kérdésben már leírtam. Az álom az agynak a "memória hiba javítása". Azért lett meg neked. ;)
2020. szept. 3. 03:18
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az enyéimre visszagondolok van. Vannak olyanok amik a napi stresszt s gondokat dolgozza a maga módján fel. Embereket látsz akikkel régen találkoztál, harcolsz az igazadért...az álomban lehet fegyverrel, hétköznap szóval, ha túlhajtod magad akár a álmodban is a suliban, melóhelyen gürizel...stb

de vannak a deja vuk, mikor álmodban előre kisakkozol egy esélyes alternatívát a jövőre nézve. s vannak amik a benső vágyakat jelzik pl repülés= szabadság

Az álom sok dologban összefügg a valósággal, s a valóság táplálja. amit hallasz, amit látsz, amit érzel, legyen az bármilyen tapasztalat zene, beszélgetés, film, vagy élethelyzet, esetleg egy könyv tartalma. Az agy képeket, hangokat alkotva álmokat sző, hogy megoldást keressen a hétköznapokra, emiatt sem "kamu" az egész.

Netalán tán az is lehet, érettségi előtt, álmodban a csillagrombolóba jutva az iskolád folyosóján találod magad, rohamosztagosok és goblinok/orkok kereszttüzében. tünék türpék hobbitok és a lázadók vesznek körül egy két osztálytársssal karültve és egy nagy rohammal beértek az irányító terembe, feltárva Mordor kapuit, szembe nézve a "gonosszal" és követőivel (Vader; Szauron). Majd vagy vereséget szenvedtek vagy diadalittasan távoztok.

-Egyszerű példa, jóval konkrétabb mint egy álom, de kb ilyen,

jelentése érettségi...

hogy előtte- utána történik e nem számít, a vége attól függ mekkora a stressz, (készen állok?; Megfeleltem?)

2020. szept. 3. 11:17
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
*szóval kicsivel több a semminél, de néha (jóval) kevesebb annál, amit bele akarunk látni...
2020. szept. 3. 11:24
 9/10 anonim ***** válasza:
Lehetséges valóságalapja, de nem feltétlen tud konkrét dologra rámutatni, csak körvonalazódhat, hogy mire vonatkozik.
2020. szept. 3. 15:48
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Az az érdekes, hogy időnként történik valami hasonló, amit álmodtunk. Egyszer például azt álmodtam, hogy a szobánkban volt egy fakígyó és egy madárfészek tojásokkal. Egy nappal később pedig, mikor épp tévét néztem, a filmben is kígyót és madártojásokat mutattak.

De volt már olyan is, hogy azt álmodtam, hogy egy pohárból ittam egy munkatársammal, egy nappal később pedig tényleg megosztotta velem az italát.

2020. szept. 3. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!