Az Álmoskönyveknek, az álmokban megjelenő szimbolikának van valami valóságalapja? Egyáltalán van-e az álmoknak "jelentése"?
A tudomány még nem tart ott, hogy ezt megmagyarázza.
Neked viszont szerintem egyértelműen jelezte az álmod (és a megfejtése), hogy a hozzáállásodat ideje újragondolni.
Szoktam álmodni teljesen konkrét eseményeket, amik másnap vagy később megtörténnek. Erre szerinted mit mondana a tudomány?
Lehet olvasni sok mindent, próbálnak az emberek elméleteket gyártani, de legjobb, ha az ember a szívére hallgat.
Ráadásul, amit most ésszerűnek tartasz, az csak a jelenlegi nézőpontod alapján ésszerű, de később, ha nyitottabb leszel, akkor már nem fog ésszerűnek tűnni.
Amit most ésszerűnek tekintesz, az valószínűleg egy materialista felfogás. Később ez úgy bővülhet, hogy észleled az egyéb tényezőket is, úgy már nagyobb lesz a rálátásod.
a régi álmoskönyvek nagyon rosszak bírnak lenni.
hideg kiráz olyan gyatrák.
De sok jó könyv is van.
Tholey, Kustár, Csögyal Norbu[tibeti láma], Feldmár.
De hogy nem rendhagyókat említsek Fraud, Jung. Mindketten foglalkoztak álmodással.
Sokat kutatott téma. Nincs konszenzusos modell, de bebizonyított dolgok vannak.
Léteznek jósálmok, együtt álmodás, álomban információ szerzés. Ezek bizonyított dolgok.
Magyarázat materialista szinten nem született rájuk, és nem is fog.
Ha álomszimbólumokat akarsz elemezni én a Dreammoods szótárát ajánlom.
amúgy én is szkeptikus materialistaként kezdtem az felnőttkorom. Most meg szkeptikus mégis hívő, spirituális és tudományos vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!