Ez az álom jelent valamit?
Előre leszögeznèm, hogy nem igen hiszek az olyanban, amikor az álom megmondja a jövőt, ilyesmi. De szerintem a szemèlyisègünknek, gondolatainknak van köze hozzá. Az, hogy ezt álmodtam mit jelent, mit árul el rólam?
Nem sokra emlékszem, ès zavaros is, de itt van: a barátom, akivel 2 ève vagyok együtt ès nagyon szeretem valamilyen betegsègben kórházban meghalt. Persze nagyon szomorúak lettem, de másra nem emlékszem. Aztán találkoztam apámmal, ès beszèltünk valamiről. Ezután valamièrt egy furcsa raktárhelyen voltam, ahol vonatok is jártak, ès tehervagonokat tároltak. Ekkor jött egy telefon, hogy apám motorbalesetben meghalt(sokat motorozik). Eszembe jutott a barátom is, ès fogtam magam, direkt kisètáltam egy közeledő vonat elè, aztán (gondolom) meghaltam, mert felèbredtem. Az egèsz nagyon valóságos volt, egèszen amíg fel nem èbredtem, nem tudtam, hogy álom. 19/L
Ha álmodsz gyakran nem vagy tudatában annak, hogy te is "meghalhatsz". A tudatalattid feldolgozza az aznapi történéseket és ez alapján egy NAGYON eltorzított álmot hoz létre ami valamilyen szinten arra való hogy az agyad tanuljon belőle.
Szerintem ne tulajdoníts neki nagy jelentősséget.
Nekem volt egyszer egy olyan álmom, amiben eltört a lábam, és a suliban az egyik barátom segített járni. 3 nappal később a foci mérkőzésén viszont neki tört el a lába, én meg utána alig mertem hozzászólni.
Én nem az hogy nem hittem, hanem nem is gondoltam bele, hogy az álom jövőt mondhat. Én is úgy gondolom, hogy valójában a tettek és az érzelmek válthatnak ki. Szerintem ennek az álomnak olyan lehet a jelentősége, hogy félsz a barátod és az apád miatt.
Jól látod az álmok nem a jövőt mondják meg, hanem a tudatalattid tiszta, kontroll nélküli kivetülései. Ettől még nem minden az aminek látszik, a lényeg a hozzá kapcsolódó érzések, érzetek.
A rövid leírás alapján valószínűleg azért álmodtad mert félsz a párod elvesztésétől. Stresszhatások érhettek a közelmúltban, ami miatt megerősödött benned a kötődés a szeretteidhez ezt dolgoztad fel álmodban. Az elvesztéstől félelem jelent meg bennük ez vezetett oda, hogy az álomkép negatív hatásai végül kivetültek rád. Nem, nem meghalni akartál, csak a stressz, a nyomasztó álomképek felébresztettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!