Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Mi haszna van egy kitalált...

Mi haszna van egy kitalált írott nyelvnek?

Figyelt kérdés

Nyolcadikos koromban kitaláltam egy ABC-t átformálva a magyar ABC betűit és megtanultam írni, olvasni ezekkel az új szimbólumokkal. A nyelvtani szabályzat annyiban tér el hogy függőlegesen kell írni.

Mi haszna lehet ennek? 24f

2019. máj. 13. 01:34
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
Kiélted a kreativitásodat.
2019. máj. 13. 07:39
 2/10 anonim ***** válasza:
73%
Kiéled a perverziód. Lekötöd magad, addig sem valami csínytevésen jár az eszed
2019. máj. 13. 08:36
 3/10 anonim válasza:
100%
Pl.a C++ is egy kitalált, mesterséges nyelv - elég sok haszonnal
2019. máj. 13. 08:41
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Felhasznalhatod puskazasnal
2019. máj. 13. 09:00
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
Ilyet én is csináltam valamikor 10-12 éves korom körül. Mivel rajtam kívül más nem ismerte, sok haszna nem volt, de én szuperül elszórakoztattam magam vele. :)))
2019. máj. 13. 09:25
 6/10 anonim ***** válasza:

Én úgy csináltam, hogy nem csak egy betűre formálódott jel, hanem szótagra, lerővídítve a szót. Tehát erre gondolok. (A) ba,ca,csa,da,fa,la,sa,ka...

(E) be,ke,ne,se,de,re...

(O) bo,no,so,lo,mo,nyo,szo...

és így tovább a magánhangzókkal.

A baba szót két jellel leírható volt. Persze, minden betűnek volt önálló jelőlése is, de a szótag miatt lerövidült. pl. be-tű-ke-t (itt 3+1)

Arra jó, hogy visszaolvasd gondolataid, néha keresek valamit pl. az irodalom könyv szélén ott a titkos írásom, egy lány neve, akinek fura neve volt, és megakartam jegyezni, leírtam, hababi jiddis nyelven, merthogy ezt a nevet adtam jelrendszeremnek.

2019. máj. 13. 09:54
 7/10 Miss Endzsi ***** válasza:
Én régen csináltam egy füzetet, amit japán karakterekkel díszítettem. A karakterekkel bármi magyart le lehetett írni, így puskázásra használtam. Az aktuális anyagot leírtam egy, a füzettel egyező színű papírra és betettem a fólia alá.
2019. máj. 13. 10:04
 8/10 anonim ***** válasza:
74%
Megtanítod valakinek és titkosírással tudtok levelezni.
2019. máj. 13. 11:37
 9/10 anonim ***** válasza:

Én tavaly így puskáztam dolgozatoknál. Nekem is van saját abc-m, és csak azért csináltam meg, hogy ne kelljen bemagolnom azt a sok nyelvtani szabályt a nyelvtan tz-re. Csináltam egy kis lapot, rajzoltam rá valamit (csak hogy ne legyen feltűnő egy idegen betűkkel teli lap a tolltartóm közepén), majd kicsi betűkkel ráírtam néhány dolgot a lapra a rajz köré. Ezt beraktam a tolltartómba, és onnan néztem a válaszokat, és a tanár még ki is vette a lapot a tolltartómból, és legalább 2 percen keresztül bámulta, mire szó nélkül visszarakta és elment :D

Azóta már nem puskázok. Most már csak arra használom, hogy ha le akarok írni valamit, amiről nem akarom, hogy a többiek elolvassák, akkor így írom le. Vagy tanuláshoz. Észrevettem, ha a saját betűimmel átírom a vázlatot egy másik füzetbe, akkor hamarabb meg tudom jegyezni.

2019. máj. 13. 20:15
 10/10 anonim ***** válasza:
72%

Végső soron megtévesztő kérdésed, mert nem idegen nyelvet, hanem másoknak ismeretlen jeleket találtál ki.

Az előző kommentekben már leírottakon kívül csak és kizárólag arra tudod használni, hogy mások ne ismerjék meg gondolataidat.

Úgy jársz vele, mint Gárdonyi.

2019. máj. 14. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!