Ha elérem a nirvanát, nem fogom megunni, mint egy dolgot mely után vágyakoztam és megkaptam?
Figyelt kérdés
2019. márc. 26. 01:08
11/13 anonim válasza:
A "Nirvána" az Isteni Forrásban való örök tartózkodás. Nem feltétlenül kell megvilágosodottnak lennünk ahhoz, hogy erről a Forrásról tudjunk. De akinek van róla tudomása, az tudja, hogy az Isteni Forrás egyetlen cseppje is felér a világ összes örömével. Képzeld el, hogy minden világi történés csak azért van, hogy elérjük ezt a boldogságot. Annyira ellenállhatatlan a boldogság, hogy ott csak LENNI kell! Nem kell semmit csinálni, csak LENNI a boldogságban. Meg tudod unni a boldogságot? Nem tudsz rá válaszolni, ha az isteni boldogság egy cseppjét sem tapasztaltad. Képzeld el, hogy a világon mindent megkapsz! Boldog vagy! Ki akarsz lépni ebből az állapotból?
12/13 anonim válasza:
Azt mondják, ha próbálod elérni, az hiba. Ha nem próbálod elérni, az is hiba. Egy harmadik út kell, ami se nem "próbálás", se "nem próbálás". Teljes paradoxon.
13/13 anonim válasza:
Az Út tanulmányozása az Én tanulmányozása.
Az Én-t tanulmányozni annyit tesz, mint megfeledkezni róla.
Ha megfeledkezel az Énedről, megvilágosodsz.
A megvilágosodás azt jelenti, hogy eltűnt a válaszfal az Éned és mások között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!