Ha elérem a nirvanát, nem fogom megunni, mint egy dolgot mely után vágyakoztam és megkaptam?
Ez a kérdés egy baromság.
Nem a nirvánában van a boldogság. A nirvána nem nihil.
Ahelyett, hogy ilyeneken gondolkodsz inkább gyakorolj és olvasd Buddha Beszédeit. Ez után majd az jön, hogy hogy teremtődött meg az univerzum, meghogy vane én vagy nincsen vagy énemmel ismerem meg ami nem én vagyok vagy azzal ismerem meg ami én vagyok ami nem én vagyok és végül felrobban az agyad.
eppen az a lenyege csak ugy erheted el ha nem vágyakozol semmire, magara a nirvanara sem, a vágytalansagra sem
ezert nehez...
Az első vagyok. Mivel nem ismerlek nem tudom, hogy mi van benned, de Buddha az együttérzésben jelenik meg. Ha valóban ki akarsz szabadulni a létforgatagból annak az lesz az első jele, hogy felébred benned a könyörületesség. Minden kiindulópontja a szív. Ha csak ülsz nem érsz el semmit. “A szív irányítja a Dharmákat, felettük áll, azok belőle származnak.”
Aki követni tudja a nemes 8 rétű ösvényt az megszabadul a szenvedéstől. Ez a törvény. Szenvedés van, a szenvedés oka a vágy, a szenvedés megszüntethető, a szenvedés megszűnéséhez vezető út a nemes 8 rétű ösvény. Azért “rétű” mert minden eleme egymást erősíti. Minden elemében benne van a megvilágosodáshoz szükséges energia.
A függő keletkezésben le van írva minden. Ha járod az utat nem lesznek ilyen kérdéseid. Ha megtanulod a lényegest lényegesnek a lényegtelent pedig lényegtelennek akkor elindulhatsz. Az álmodozás nem vezet sehova.
... lényegtelennek látni* Egy szó kimaradt.
Sárgagumikacsa. Az nagyon jó dolog lenne ha valóban darabjaira estél volna. De azt vajon megtudod mondani, hogy mik azok az elemek amire szétestél?. A szenvedés oka a nem tudás azt ugye tudod? Ha nem találod az éned legyél az amit a szíveddel érzel. Tanulj, hogy tudd mi a helyes- a középút. Amikor meditálsz őrizd a kezeidben Buddhát. Te vagy a főnök mert te vagy a döntés. Ha úgyérzed, hogy ami benned van túl “bonyolult” akkor tudhatod, hogy összetett, és ami összetett az széthullik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!