Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Ha elérem a nirvanát, nem...

Ha elérem a nirvanát, nem fogom megunni, mint egy dolgot mely után vágyakoztam és megkaptam?

Figyelt kérdés
2019. márc. 26. 01:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
20%

Ez a kérdés egy baromság.

Nem a nirvánában van a boldogság. A nirvána nem nihil.

Ahelyett, hogy ilyeneken gondolkodsz inkább gyakorolj és olvasd Buddha Beszédeit. Ez után majd az jön, hogy hogy teremtődött meg az univerzum, meghogy vane én vagy nincsen vagy énemmel ismerem meg ami nem én vagyok vagy azzal ismerem meg ami én vagyok ami nem én vagyok és végül felrobban az agyad.

2019. márc. 26. 03:20
 2/13 anonim ***** válasza:
29%
De. Egy idő után ezért születik le mindenki 0 tudással. Az örök körfotgás megy tovább a végtelenségig. Minden újra meg újra. Rezetelődik a mindenség az idők kezdete óta és ez mindíg így lesz, míg világ a világ.
2019. márc. 26. 08:29
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem, nem. Nem..tudom mi az.
2019. márc. 26. 09:35
 4/13 anonim ***** válasza:
Az elsőnek igaza van én is így jártam. Nagyon nehéz kijönni belőle mert ez az őrület olyan, mint a pokol. Darabokra estem és azóta is keresem önmagam. Ne ilyen úton haladj mert nem vezet sehová.
2019. márc. 26. 09:48
 5/13 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
89%

eppen az a lenyege csak ugy erheted el ha nem vágyakozol semmire, magara a nirvanara sem, a vágytalansagra sem

ezert nehez...

2019. márc. 26. 10:31
 6/13 anonim ***** válasza:
Ha eléred a Nirvánát, ilyenen nem fogsz gondolkodni... Az a lényege, szinte ataraxia.
2019. márc. 26. 10:59
 7/13 anonim ***** válasza:

Az első vagyok. Mivel nem ismerlek nem tudom, hogy mi van benned, de Buddha az együttérzésben jelenik meg. Ha valóban ki akarsz szabadulni a létforgatagból annak az lesz az első jele, hogy felébred benned a könyörületesség. Minden kiindulópontja a szív. Ha csak ülsz nem érsz el semmit. “A szív irányítja a Dharmákat, felettük áll, azok belőle származnak.”

Aki követni tudja a nemes 8 rétű ösvényt az megszabadul a szenvedéstől. Ez a törvény. Szenvedés van, a szenvedés oka a vágy, a szenvedés megszüntethető, a szenvedés megszűnéséhez vezető út a nemes 8 rétű ösvény. Azért “rétű” mert minden eleme egymást erősíti. Minden elemében benne van a megvilágosodáshoz szükséges energia.

A függő keletkezésben le van írva minden. Ha járod az utat nem lesznek ilyen kérdéseid. Ha megtanulod a lényegest lényegesnek a lényegtelent pedig lényegtelennek akkor elindulhatsz. Az álmodozás nem vezet sehova.

2019. márc. 26. 13:13
 8/13 anonim ***** válasza:

... lényegtelennek látni* Egy szó kimaradt.

Sárgagumikacsa. Az nagyon jó dolog lenne ha valóban darabjaira estél volna. De azt vajon megtudod mondani, hogy mik azok az elemek amire szétestél?. A szenvedés oka a nem tudás azt ugye tudod? Ha nem találod az éned legyél az amit a szíveddel érzel. Tanulj, hogy tudd mi a helyes- a középút. Amikor meditálsz őrizd a kezeidben Buddhát. Te vagy a főnök mert te vagy a döntés. Ha úgyérzed, hogy ami benned van túl “bonyolult” akkor tudhatod, hogy összetett, és ami összetett az széthullik.

2019. márc. 26. 13:27
 9/13 anonim ***** válasza:
Ha unalmas látni az életet az életben és látni a halált a halálban. Ha unalmas felszabadulni a karma irányította sorsból. Ha unalmas nem önmagad lenni. Akkor nem tudok erre mit mondani...
2019. márc. 26. 13:42
 10/13 anonim ***** válasza:
Érd el és majd akkor eldöntöd drága barátom. Minek a jövőn rágódni?
2019. márc. 26. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!